Ingezonden persbericht


Persbericht

zondag 18 juli 2004

54ste Ome Joop s Tour start zondag 25 juli in Arnhem

Op zondag 25 juli start alweer voor de 54ste maal Ome Joop s Tour. Het fietsevenement voor jongens en meisjes in de leeftijd van 10 tot en met 13 jaar maakt zich dan klaar voor een tiendaagse fietstocht door een groot gedeelte van Nederland. Dit jaar gaan er 174 kids mee en zij zullen in tien dagen zo n 450 kilometer afleggen. De deelnemers komen ondermeer uit de Arnhemse wijken en verder uit andere plaatsen in Nederland. Ook uit het voormalige Oost-Duitse Gera komen 6 jongens om mee te fietsen.

Op zondag 25 juli verzamelen de deelnemers zich in Sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem. Hier zal een ploegenpresentatie worden gehouden en zullen de deelnemers een behendigheidsparcours rijden. Maandag 26 juli om 10:00 uur wordt bij de Eusebiuskerk in Arnhem door Piet van Leeuwen het officiële startsein gegeven. Wethouder Gast van Arnhem en Han Vriend plv. Korpschef van de Politie Gelderland Midden zullen met de kinderen fietsen naar de Airborne begraafplaats in Oosterbeek. Hier zal stilgestaan worden bij de 60ste herdenking van de Slag Om Arnhem. De kinderen krijgen uitleg over de Slag Om Arnhem en zullen bloemenleggen bij de graven van de gevallenen.

Dit jaar fietsen er ook zes jongens mee uit het Duitse Gera, de zusterstad van Arnhem, zij zullen een krans leggen.

Daarna zullen de kinderen hun fietstocht voorzetten naar Rhenen en Veenendaal. De dagen erna zullen de etappeplaatsen zijn Gorinchem, Rotterdam, Steenbergen, Roosendaal, Kaatsheuvel, Boekel, Kalkar (Duitsland) en de finish is op 4 augustus om 16:00 uur s middags in de Rijnhal in Arnhem.

Voor de redactie:

Algemene informatie over Ome Joop s Tour
Ome Joop s Tour is sinds 1950 een initiatief om voor 174 kids, 10 tot en met 13 jaar, een 10-daagse fietsvakantie door een Nederland te organiseren. Een gemêleerd gezelschap waarvan een groot gedeelte om een sociale/maatschappelijk reden wel een fietsvakantie kunnen gebruiken. Bij Ome Joop s Tour ontmoeten ze door sportiviteit en spel andere kinderen.

Ome Joop s Tour wordt gezien als een mini Tour de France door Nederland. Alleen niet zo snel, maar een genot voor deze 174 kinderen.

Ome Joop s Tour 2004 van 25 juli tot en met 4 augustus

Geachte redactie,

Hartelijk dank voor de aandacht die u geeft aan dit unieke evenement. Mocht u nog vragen hebben en of willen reageren, dan kunt u met een van de onderstaande personen contact opnemen.

Bijgevoegd hebben wij twee foto s uiteraard is er meer materiaal beschikbaar.

Actuele informatie kunt u lezen op www.omejoopstour.nl

Stichting Ome Joop s Tour

Postbus 711, 6800 AS Arnhem

Telefoon: Marcel Legerstee (voorzitter) 026 364 48 94

of

Telefoon: Jos de Geest (pr) 026 364 37 61 of 06 489 568 43

Internet: www.omejoopstour.nl

Email : info@omejoopstour.nl