BNN

PERSBERICHT

Hilversum, 21 juli 2004

hoe maak je hitradio?
hey dj-kandidaten volgen workshops en krijgen tips van bekende dj's

Maandagavond 26 juli start BNN van 20.55 uur tot 21.45 uur op Nederland 2 met het nieuwe programma Hey DJ. In deze eerste aflevering krijgen de kandidaten tips over het maken van hitradio, de workshop wordt begeleid door Gijs Staverman en Wouter van der Goes.

Hoe maak je hitradio en welke vaardigheden heb je hierbij nodig? De acht kandidaten worden in het diepe gegooid, krijgen les en diverse tips van professionals als Gijs Staverman en Wouter van der Goes over hoe je een intro moet volpraten, hoe je jingles maakt en stemgebruik. Maar niet alleen de kennis is belangrijk, want DJ-zijn is meer dan alleen plaatjes aankondigen. Je imago speelt een grote rol, dus krijgen de kandidaten diverse stylingtips over wat te doen en wat niet. Aan het einde van de aflevering vallen twee kandidaten af die het Hey DJ Summercamp moeten verlaten.

In iedere uitzending van Hey DJ zijn er ook korte interviewtjes te zien met bekende DJ's als Erik de Zwart, Jeroen van Inkel, Lex Harding, Jeroen Nieuwehuize, Gerard Ekdom en Jeroen Kijk in de Vegte over jingles, imago, geld, shockradio en de hoe zij ooit begonnen zijn.

In Hey DJ gaat BNN op zoek naar nieuw talent en de winnaar krijgt een eigen programma op 3FM. In de derde en laatste aflevering buigt de jury die bestaat uit Ruud de Wild, Giel Beelen, Florent Luijkx (zendercoördinator 3FM) en Dave Kentie (directeur radio BNN) zich over de laatste vier kandidaten en bepaalt de uiteindelijke winnaar.

Meer informatie: BNN Communicatie, Ingrid Timmer, tel: 035-6555321, e-mail: ingrid.timmer@bnn.nl

---- --