Gemeente Hellevoetsluis


Kinderen opgelet: BUURT - SPORT - SPELEN!

Stichting PUSH trekt deze zomer de buurt in met buurt - sport - spelen.

Er kan de komende weken gesport en gespeeld worden in de buurt van de Parnassialaan en in de buurt van de Melkweg.
Kinderen van 6 t/m 14 die niet op vakantie zijn wordt een leuk programma geboden. Medewerkers van stichting PUSH vormen samen met vrijwillige begeleiders uit de buurt de dagelijkse leiding en er is de beschikking over een speciale bus om alle materiaal van hot naar her te brengen. Zoals aan onderstaand lijstje te zien is,zitten er allerlei interessante activiteiten in.
De locatie van waaruit de activiteiten plaats vinden, is in de week van 26 t/m 31 juli het basketbalveld bij de Parnassialaan/Egelantier. In de week daarop dus van 2 t/m 7 augustus is de locatie het basketbalveld nabij de Melkweg/Kosmos. Even goed in de gaten houden: een aantal programmaonderdelen zijn gratis; KidsPlayWorld, zwemmen en Duinrell niet.
Inschrijving is wel verplicht voor alle programmaonderdelen na de eerste maandagmiddag. Dus alle kinderen uit de buurt worden uitgenodigd om de eerste maandagmiddag een kijkje te komen nemen en zich dan ook in te schrijven voor de activiteiten op de volgende dagen. En die zijn echt de moeite waard. Ook de maandagmiddag is al leuk, lees maar verder.
Het week programma ziet er als volgt uit:

PROGRAMMA BUURT-SPORT-SPELEN
MAANDAG 13.00-16.00 uur: INTRODAG.
Er is deze middag (onder deskundige leiding) te oefenen in bergbeklimmen op een 6,5 meter hoge klimwand. Voor het eerst in Hellevoet: PANNA- voetbal. Wie niet weet, wat dat is moet maar even komen kijken. Het gaat in ieder geval om voetbal 1 tegen 1 in de ring. Ook is er te basketballen en is er een KIDScreahoek waar van alles te knutselen valt (o.a. vliegers maken). Er is muziek, limonade en er is gelegenheid om streetdance te oefenen.
Deze middag kunnen de kinderen zich dus inschrijven voor de rest van de activiteiten die deze week plaatsvinden
DINSDAG 13.00-16.00 uur: SPORT & SPEL-dag.
Deze dag gaat het om het sportieve wedstrijdelement. Hierbij gaat het niet alleen om winnen maar ook om sportief spelen met o.a. voetbal, basketbal, PANNA. GRATIS deelname, inschrijven verplicht! Ook de KIDScreahoek is weer present.
WOENSDAG 13.00-16.00 uur: PLAY & ZWEM-dag.
Om 12.30 wordt uur bij het basketbalveld verzameld en gaat het naar sporthal de Eendraght voor een bezoek aan KIDSPLAYWORLD (6 t/m 12 jaar). Kosten jeugd EUR 3,50 per kind, ouders GRATIS! Inschrijving verplicht. Om 16.00 uur wordt vertrokken vanaf de sporthal naar de Parnassialaan.
De oudere kinderen (12 t/m 14) verzamelen om 12.45 bij zwembad de Eendraght. Kosten hiervan zijn: jeugd EUR 1,30 per persoon; ouders EUR
1,60. Hierna is er nog gelegenheid tot een 'after party' met tafelvoetbal, een tafeltennis in jongerencentrum de Eendraght tot 17.30 uur.
DONDERDAG 13.00-16.00 uur: ZESKAMP-dag.
Deze dag wordt via spel geprobeerd te overleven en oplossingen in samenwerking te bedenken. Survival in samenwerking met de Hellevoetse organisatie Visie Subliem. De KIDScreahoek biedt deze dag weer knutselactiviteiten. Deelname is gratis, inschrijven verplicht! VRIJDAG 10.00-18.00 uur: DUINRELL-dag
De dag om de hele week naar uit te kijken, inschrijving is pas mogelijk vanaf de eerste maandag op de locatie. Met de bus naar Duinrell. Een leuk attractiepark wat waarschijnlijk bij een ieder wel bekend is. Deze zomer staat ook de bekende goochelaar Hans Klok er met een show. Kosten EUR 12,00 per kind (incl. vervoer). Gezien het aantal beperkte plaatsen gaan we uit van in eerste instantie kinderen tussen de 6 en 14 jaar + onze eigen leiding. Ouders kunnen alleen mee als leiding of als er plaatsen over zijn.ZATERDAG 30 JULI (Parnassialaan) 13.00-16.00 uur: SKATE-DAG.
Deze middag vindt op het vernieuwde Skate Park Upper Ground (SPUG) een kennismaking plaats met het professionele skateboarden. Trucs kunnen aangeleerd en geoefend worden.
Deze middag wordt in samenwerking met de stichting SPUG georganiseerd. Deelname is gratis. Inschrijving verplicht.Vanaf 12.30 wordt vertrokken vanaf de Parnassialaan.
ZATERDAG 7 AUGUSTUS (Melkweg) + 12.00 uur: SPEL/FEEST -dag De week bij de Melkweg/Kosmos wordt afgesloten met een leuk buurtfeestje. Er is muziek, eten drinken, een luchtkussen en spelletjes. Hiervoor hoeft niet ingeschreven te worden. Iedereen van groot tot klein is welkom.
De organisatie hoopt natuurlijk op mooi weer maar als het wat minder is, worden andere oplossingen gevonden. Informatie is te verkrijgen bij Jeffrey Emor of Corry van den Berg van stichting PUSH, tel. nr. 0181-316688.