Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 26 juli 2004

(

Katwijk Kop-staart aanrijding
Op zaterdag 24 juli om 10.30 uur vond er tussen vier personenauto's een kop-staart aanrijding plaats op de Ir. G. Tjalmaweg. Een 38-jarige automobilist uit Leiden reed vanuit de richting Leiden en zag te laat dat de auto's voor hem afremden. De automobilist botste tegen de auto van een 40-jarige plaatsgenoot. Deze schoot door naar een auto voor hem en deze vervolgens tegen de auto van een 25-jarige automobiliste uit Katwijk. De Katwijkse werd met nekklachten overgebracht naar het LUMC. De automobilist achter haar, een 27-jarige Zoetermeerder, werd met rugklacht naar het Rijnlandziekenhuis gebracht.

Katwijk Rijden onder invloed en ongeval
De politie heeft op zaterdag 24 juli om 02.50 uur een 20-jarige automobilist uit Becheln (D) aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol en het veroorzaken van een verkeersongeval. De politie kreeg een melding van een auto die over de kop zou zijn gegaan op de Ambachtsweg/Lageweg. Op de Lageweg trof de politie de bestuurder en twee vrienden ongedeerd aan. De automobilist reed over de Ambachtsweg in de richting van de kruising met de Lageweg. Vermoedelijk reed de bestuurder te hard door de bocht waarna de auto tegen een talud reed. Daar reed hij vervolgens een boom uit de grond. Er werd ook een verkeersbord vernield. Volgens de bestuurder moest hij voor een tegenligger uitwijken. De bestuurder bleek gedronken te hebben en moest blazen. Het resultaat was 670 ug/l, terwijl 220 de limiet is. De politie maakt proces verbaa op en vorderde het rijbewijs in.

Lisse Rijden onder invloed
De politie heeft op zaterdag 24 juli omstreeks 02.30 uur een 18-jarige scooterrijder uit Haarlem aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De Haarlemmer en zijn bijrijder keerden op de Grachtweg toen zij agenten zagen rijden. De agenten hebben vervolgens de twee staande gehouden voor een controle waarna bleek dat de bestuurder te veel gedronken had. De uitslag van een blaastest was 555 ug/l, terwijl 220 de limiet is. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt.
Eveneens op de Grachtweg, echter op zondag 25 juli, werd omstreeks 02.30 uur een 31-jarige snorfietsster uit Amsterdam aangehouden. Ook zij bleek te veel gedronken te hebben. Agenten zagen de bestuurster al slingerend rijden waarna ze werd staande gehouden voor een alcoholcontrole. Het resultaat was 615 ug/l, 220 is de limiet. Tegen de Amsterdamse wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd haar rijbewijs ingevorderd.


Warmond - Mishandeling

Een 52-jarige man uit Leiden werd op zaterdag 24 juli omstreeks 20.00 uur op het strandje aan het Joppe mishandeld door een nog onbekende man. De Leidenaar was met vrouw en kinderen op het strand aan het picknicken toen een boot bij het strand aanmeerde. De man uit de boot liet vervolgens twee honden los op het strand. De Leidenaar vroeg aan de man om zijn honden een beetje uit de buurt te houden. Dit viel klaarblijkelijk niet in goede aarde. De Leidenaar werd door de man bij zijn keel vastgepakt en kreeg enkele klappen in zijn gezicht. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Noordwijk Mishandeling

Een 17-jarige jongen uit Saraphi Ching Mai (Thailand) heeft aangifte gedaan bij de politie van mishandeling. Hij zat in de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 juli met een aantal vrienden en familieleden op het strand, toen de groep werd aangesproken door een groep van vier jongemannen. Uit het gesprek bleek niets van agressie. Ineens trapte een van de onbekende jongens het 17-jarige slachtoffer tegen het hoofd. Hierdoor raakte hij enige tijd buiten bewustzijn, had twee tanden door zijn lip en een bloedneus. Ook heeft hij nog enige dagen hoofdpijn gehad. Na de trap is de groep onbekenden doorgelopen. De politie onderzoekt de zaak.


Katwijk Beroving met geweld

De politie onderzoekt een overval op een 22-jarige man uit Den Haag. Deze is zaterdag 24 juli rond 06.45 uur van zijn portefeuille en telefoon beroofd. Hij wilde bij een supermarkt aan de Boogschutter lossen, toen twee mannen op hem afkwamen. Een van hen sloeg de man tegen zijn benen met een slagvoorwerp. Vervolgens eiste met zijn portefeuille. Na nog meer klappen moest hij ook zijn telefoon afgeven. Hierna is het tweetal in een witte bestelauto richting Rijnsoever vertrokken. De Hagenaar heeft aan de beroving een zwaargekneusde knie overgehouden.


Leiden - Aanrijding

Een 8-jarig jongetje uit Leiden werd op zaterdag 24 juli rond 16.30 uur door een 39-jarige motorrijder uit Leiden aangereden op de voetgangersoversteekplaats Pelikaanstraat met de Haarlemmerstraat. Vermoedelijk negeerde het jongetje daar het rode voetgangerslicht. De politie onderzoekt dit. Bij de aanrijding liep het jongetje hoofdletsel op. Hij werd naar een ziekenhuis gebracht.

Leiden Rijden onder invloed
De politie heeft op zaterdag 24 juli omstreeks 04.45 uur een 46-jarige automobilist uit Leiden aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De man werd staande gehouden op de Langegracht voor een controle. Agenten hadden de automobilist al op de Kaasmarkt zien stilstaan. Pas nadat zij de auto waren gepasseerd reed de bestuurder weg. De agenten zijn er echter achteraan gereden waarna de bestuurder werd staande gehouden. Een blaastest gaf een uitslag aan van 735 ug/l, terwijl de limiet 220 is. Tegen de Leidenaar wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Boskoop Auto te water en rijden onder invloed
De politie kreeg op zondag 25 juli omstreeks 19.15 uur een melding van een auto te water langs de Middelburgseweg. Ter plaatse bleek dat de inzittenden al uit de auto waren. De bestuurder, een 28-jarige Boskoper, bleek te veel gedronken te hebben, namelijk 1075 ug/l, de limiet is 220. Tegen de Boskoper wordt proces verbaal opgemaakt.

Nieuwerkerk a/d Ijssel Diefstal waterscooter op trailer
Op zondag 25 juli tussen 03.00 en 12.30 uur is een waterscooter op een trailer weggenomen uit een schuur van een woning aan de Parallelweg Zuid. Men kwam de schuur binnen door de deur te forceren. Vervolgens kon men de waterscooter van het merk Sea-Doo, kleur geel/zwart, en de trailer meenemen door de roldeur te openen. De politie heeft inmiddels een buurtonderzoek ingesteld met behulp van een brief. Getuigen die iets verdachts hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844.


Nieuwe Wetering - Aanrijding

Een 57-jarige automobilist uit Roelofarendsveen verleende op zondag 25 juli rond 10.25 uur op de Noordveenweg bij het inrijden van een in/uitrit geen voorrang aan een hem tegemoetkomende 52-jarige racefietser uit Delft. De man uit Delft is met ondermeer een hoofdwond overgebracht naar een ziekenhuis.


Roelofarendsveen - Mishandeling

De politie hield op zondag 25 juli rond 04.10 uur in een eetgelegenheid aan het Noordplein een 27-jarige man uit Hoofddorp aan als verdachte van het mishandelen van een 20-jarige bezoeker uit Oude Wetering. De mishandeling ontstond na een onenigheid tussen de twee. De man uit Oude Wetering werd op rug en arm geslagen met een stuk hout en liep daardoor verschillende kneuzingen op. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Bodegraven - Politie zoekt brandstichters

Aan de Statenlaan, de Watersnip, de Goudplevier, de Willem de Zwijgerstraat en de Cortenhoeve ontstonden op zaterdag 24 juli in nauwelijks 1 ½ uur tijd vijf kleine brandjes. De politie denkt aan brandstichting en zoekt de aanstichters. De brandjes begonnen om 00.25 uur. Aan de Statenlaan, de Watersnip en de Goudplevier werden enkele coniferenhagen door het vuur aangetast. Een boom aan de Willem de Zwijgerstraat onderging dit lot eveneens. Aan de Cortenhoeve werd een papiercontainer in brand gestoken. De politie heeft de zaken in onderzoek.


Zevenhuizen Alcoholcontrole

Bij een alcoholcontrole op zondagavond 25 juli heeft de politie twee personen aangehouden. Een 16-jarige bromfietser uit Den Haag blies 415 ug/l. De limiet is 220 ug/l. Een 60-jarige automobilist uit Oss blies 235 ug/l. Beide kregen een proces-verbaal.


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --