Utrecht stad, 09.35 uur

Utrecht 26-07-2004 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad

Schutters aangehouden
UTRECHT Zondagochtend 25 juli heeft de politie drie mannen uit Utrecht aangehouden voor verboden wapenbezit.
Om 08.30 uur kreeg de politie de melding dat de mannen aan het schieten waren vanaf het balkon van een woning aan de Wolfstraat. Ter plaatse zagen agenten dat een buks werd opgeborgen en de mannen naar binnen gingen. In de woning waren drie mannen aanwezig, één van 37 en twee van 42 jaar. Van alle drie was gezien dat zij hadden geschoten en zij zijn daarom aangehouden. In de woning trof de politie de luchtbuks aan en twee op echt gelijkende nepvuurwapens. Tegen de Utrechters wordt proces verbaal opgemaakt.

Aanrijding met te veel alcohol op
UTRECHT Zondagochtend raakte een 21-jarige man uit Utrecht licht gewond toen hij, met te veel alcohol op, een aanrijding veroorzaakte. Om 06.40 uur reed de Utrechter over de Maliesingel. Hij haalde een ander voertuig in en zag hierbij de vluchtheuvel over het hoofd. De auto raakte in een slip en botste op een geparkeerd voertuig. Omdat de bestuurder naar alcohol rook en de blaastest uitwees dat hij had gedronken, is hij meegenomen naar het politiebureau. Daar wees ademanalyse uit dat hij 550 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Dat is bijna drie keer de maximaal toegelaten hoeveelheid. De 21-jarige bestuurder had slechts licht letsel aan zijn mond opgelopen. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

Mannen in bezit van drugs aangehouden
UTRECHT Zondagavond heeft de politie twee mannen aangehouden die in het bezit waren van harddrugs.
Om 20.55 uur controleerden agenten op het Lepelenburg de inzittenden van een auto, omdat zij het vermoeden hadden dat er door de mannen werd gehandeld in drugs. De politie constateerde dat beide mannen, 20 en 21 jaar en afkomstig uit Utrecht, een kleine hoeveelheid harddrugs in hun bezit hadden. Zij zijn aangehouden en tegen hen is proces verbaal opgemaakt.

Aanrijding letsel
UTRECHT - In de nacht van zondag op maandag 26 juli raakte een 33-jarige man gewond toen hij op de rijksweg A2 de macht over het stuur verloor en in de vangrail botste.
Om 03.25 uur kreeg de politie de melding van de botsing. Ter plaatse bleek dat de 33-jarige automobilist uit Valkenburg (ZH) met zijn auto had gereden over de A2 in de richting van Amsterdam. Blijkbaar wilde de man enkele plassen ontwijken, waardoor hij de macht over het stuur verloor. Hij botste eerst tegen de middenvangrail en vervolgens tegen de vangrail aan de rechterkant van de weg. De Valkenburger is met onbekend letsel per ambulance vervoerd naar het Diakonessen ziekenhuis in Utrecht.