Het Nederlandse Rode Kruis

26 juli 2004
Rode Kruis vraagt aandacht voor klimaatverandering met Save Our Climate-campagne

Klimaatverandering leidt naar verwachting tot meer overstromingen

Vanaf van 26 juli tot en met 8 augustus toert het Rode Kruis Klimaatcentrum in het kader van de campagne Save Our Climate langs de Nederlandse stranden. Strandgangers kunnen een klimaatquiz doen en een tentoonstelling bezoeken.

Weet u bijvoorbeeld het antwoord op deze vragen?

Vraag 1: Wat is het resultaat van klimaatverandering? De wereld wordt..

* Warmer

* Kouder

Vraag 2: Kan iedereen iets doen om klimaatverandering tegen te gaan?
* Ja

* Nee

Het Rode Kruis probeert natuurrampen te voorkomen door o.a. het aanplanten van mangrovebossen

Tijdens de Save Our Climate - strandcampagne krijgt u van het Rode Kruis het antwoord op deze en andere vragen. Van 25 juli tot en met 8 augustus vindt u het Rode Kruis Klimaatcentrum langs de stranden van IJmuiden aan Zee, Wijk aan Zee, Castricum aan Zee, Heemskerk, Egmond aan Zee.

De strandcampagne is de eerste klimaatcampagne van het Rode Kruis Klimaatcentrum. Het Rode Kruis wil het Nederlandse publiek attent maken op de grote gevolgen van klimaatverandering en extreem weer. Daarnaast legt het Rode Kruis uit wat het doet om de negatieve gevolgen van klimaatverandering en extreem weer voor mensen in met name ontwikkelingslanden zo minimaal mogelijk te maken.

Kom langs en doe mee! En nu maar hopen dat het zonnetje schijnt

Meer informatie:

* Over het Rode Kruis klimaatcentrum

* Alle informatie over de Save Our Planet-campagne vindt u www.climatecentre.org.

Antwoorden op de vragen:
Vraag 1. Antwoord A is deels waar. In sommige delen van de wereld wordt het warmer en droger. Dit gebeurt vooral in veel ontwikkelingslanden. In andere landen wordt het warmer en natter. Vraag 2. Ja! U kunt zelf veel doen door bijvoorbeeld spaarlampen te gebruiken of energiezuinige producten te kopen. Let daarbij op het energielabel. Zet ook de kraan uit bij het tandenpoetsen. Laat de televisie niet op standby staan, enz enz.