Novem

26-07-2004 Rol van Novem: Drie interviews in provincie Zeeland: 'Milieubarometer maakt milieudruk zichtbaar'

Anne-Marie Mol, provincie Zeeland: `Milieubarometer maakt milieudruk zichtbaar'
Anne-Marie Mol van de provincie Zeeland testte de MKB-Milieubarometer in de praktijk uit bij Zeeuwse bedrijven en milieuambtenaren. Het resultaat: `Bedrijven zien meteen welke maatregelen ze kunnen nemen en wat dat financieel oplevert. En milieuambtenaren krijgen de cijfers op dezelfde manier aangeleverd. Zo krijgen ze snel inzicht in de milieubelasting.' Verder lezen? Klik hier.

Jan de Graaf, zorgcentrum Ter Reede: `Je denkt dat je het goed doet. De Milieubarometer wijst uit of dat zo is.'
Iets meer dan de helft van de afvalstromen van zorgcentrum Ter Reede bestaat uit incontinentie-verbanden. De MKB-Milieubarometer wees uit dat het zorgcentrum daar fors op kon besparen. Het afval wordt nu gescheiden ingezameld. `Mijn motivatie om dit te doen? Laat ik maar gewoon eerlijk zeggen dat ik hoop er wat van te merken in mijn portemonnee', aldus directeur Jan de Graaf. Verder lezen? Klik hier.

Rick Sabiran, Koel- en Vriesveem Vlissingen bv: `Aanzienlijke kostenbesparing mogelijk'
Koelen van vruchtensappen kost veel energie. Begin 2003 besloot Koel- en Vriesveem Vlissingen bv structureel aandacht te besteden aan duurzaam ondernemen. De MKB-Milieubarometer was uitstekend geschikt als kapstok voor de opzet van een milieumanagement-systeem. Verder lezen? Kllik hier.

Annemarie Mol, provincie Zeeland: 'Milieubarometer maakt milieu beter zichtbaar' ( PDF bestand 988k )
Jan de Graaf, zorgcentrum Ter Reede: Je denkt dat je het goed doet. De Milieubarometer wijst uit of dat zo is. ( PDF bestand 984k ) Rick Sabiran, Koel- en Vriesveem Vlissingen bv: Aanzienlijke kostenbesparing mogelijk ( PDF bestand 986k )