Eemland noord, 10.05 uur

Utrecht 26-07-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Tanken zonder betalen

BAARN Op zondag 25 juli werd een automobilist aangehouden voor tanken zonder betalen.

Rond 05.10 uur zagen politiemensen een auto wegrijden bij een tankstation langs de snelweg A1. Het voertuig reed in de richting van Amsterdam. Politiemensen herkenden het kenteken van de auto. De bestuurder van die auto zou op 6 juni aan de Eemweg in Baarn hebben getankt en was daarna weggereden zonder te betalen. Hij had daarbij zijn auto voorzien van gestolen kentekenplaten, maar door een getuige was gezien dat hij in de omgeving van het tankstation de gestolen platen van zijn auto haalde.

De bestuurder kreeg een stopteken op de snelweg A1 en stopte voor de afslag Bunschoten-Spakenburg. Hij bekende het tanken zonder betalen. Hij werd aangehouden en zijn auto werd in beslag genomen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt en hij wordt gehoord over de gestolen kentekenplaten.

Jongens met M16

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Op zondag 25 juli werd door de politie een M16 in beslag genomen.

Rond 20.20 uur zagen politiemensen op de Beethovenlaan twee jongens met een bromfiets staan. Toen de jongens de politiemensen zagen, schrokken zij kennelijk en één van hen gooide een groot voorwerp onder een geparkeerde auto. De politiemensen gingen poolshoogte nemen en troffen onder de auto een bedrieglijk echt lijkende plastic M16 aan. Het tweetal, broers van 14 en 16 jaar en afkomstig uit Bunschoten-Spakenbrug, verklaarde op vakantie het nepvuurwapen in Tsjechië te hebben gekocht. De jongens werden aangehouden en het wapen werd in beslag genomen.

Tegen de broers is proces-verbaal opgemaakt voor de Wet Wapens en Munitie. Het verbaal zal voor afhandeling middels een alternatieve straf worden overgedragen aan Bureau Halt.