Politie Drenthe

Maandagmorgen

Assen 26-07-2004

Aanrijding met letsel
DROUWEN Gistermiddag vond er een aanrijding met letsel plaats op de kruising Lemenweg-Gasselterstraat-Drouwenerstraat. Hierbij verleende een 71-jarige autobestuurder uit Aduard geen voorrang aan de van rechts komende 39-jarige autobestuurder uit Winschoten. De 63-jarige echtgenote van de man uit Aduard raakte hierbij bekneld en moest door de brandweer uit de auto bevrijd worden. Ze werd met een hoofdwond overgebracht naar het Refajaziekenhuis in Stadskanaal waar ze werd opgenomen. De 39-jarige echtgenote van de uit Winschoten afkomstige bestuurder werd met enkele kneuzingen eveneens overgebracht naar het Refajaziekenhuis. Zij kon na onderzoek deze weer verlaten.

Alcomobilisten door politie bekeurd
ZUIDVELDE Gisteravond werd op de Asserstraat een 52-jarige autobestuurder uit Roden bekeurd. De man reed onder invloed en blies 690 ug/l = 1.6 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de man kon met een dagvaarding huiswaarts keren.

ASSEN Een 32-jarige Glimmenaar werd vannacht op de Hertenkamp gecontroleerd. De man reed onder invloed in zijn auto. Hij blies 885 ug/l. Hij kreeg een dagvaarding en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na onderzoek bleek dat hij een ontzegging van de rijbevoegdheid had tot 26 juli 2004!

Bedrijfsinbrekers overlopen
ZUIDWOLDE Gisteravond kwam een wandelaar plotseling oog in oog te staan met twee mannen die bezig waren in te breken in een bedrijf aan de Industrieweg. De buit, geld en diverse artikelen, achterlatend, namen de verdachten rennend de benen. De politie onderzoekt de zaak.

Inbraak huisartsenpraktijk
DIEVER Vannacht werden de daders van een inbraak in een huisartsenpraktijk aan de Ketelstraat vermoedelijk gestoord. De buit, computerapparatuur en geld, stond klaar bij een opengebroken deur doch de daders waren gevlogen.

Taxiklant door politie aangehouden voor belediging MEPPEL Een 33-jarige man uit Meppel werd vannacht aangehouden omdat hij de politie beledigde. De man zat als klant in een taxi die door de politie werd aangehouden omdat de chauffeur door rood licht reed. De klant begon hierop de politie uit te schelden waarna hij werd aangehouden. Na overleg met het Openbaar Ministerie werd de man een geldboete aangeboden van 220,- Hij weigerde te betalen en zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Politie kijkt tevreden terug naar Truckstar 2004 ASSEN De Drentse politie is zeer tevreden over het afgelopen weekend gehouden Truckstar 2004. De samenwerking met de KLPD-Assen, Spitsteam KLPD, TT-circuit en de organisatie van dit evenement wierp zijn vruchten af. Er was slechts sprake van kleine filevorming tijdens de aan en afvoer. In totaal werden 56 chauffeurs bekeurd voor het onnodig claxoneren, 3 parkeerbonnen en werd 1 man aangehouden in verband met de verkoop van valse kaarten.

Ron Reinds verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 08.00 uur. Tel. 06-52528707 - info@politie-drenthe.nl