Gemeente Nieuwegein

Overdracht Rijnhuyseschool alsnog geregeld

De voorzieningenrechter heeft de gemeente Nieuwegein in het gelijk gesteld in het kort geding tegen de heer Van Oostrum over de overdracht van de voormalige Rijnhuyseschool aan de Van Heukelumstraat. Met dit vonnis heeft vanochtend ook het notarieel transport van de voormalige Rijnhuyseschool kunnen plaatsvinden en is deze nu eigendom van Pamada BV (Brummi). Zeer binnenkort zal Pamada BV starten met de verbouw van de school voor een groot buitenschools opvang centrum en kinderopvang.

In 2001 heeft de gemeente besloten de maatschappelijke bestemming van de voormalige school te handhaven en zijn onderhandelingen gestart met Pamada BV over de verkoop dan wel verhuur van de school voor grootschalige buitenschoolse opvangcentrum. Eind mei 2004 heeft de gemeente besloten tot aankoop en vervolgens verkoop van de voormalige school aan Pamada BV. Van Oostrum echter meende eerder al te beschikken over een optie tot koop en zelfs al overeenstemming te hebben met de gemeente over de te betalen koopsom. Hij heeft daarom beslag laten leggen op de voormalige Rijnhuyseschool om de verkoop aan Pamada BV te blokkeren. De gemeente heeft vervolgens een kort geding aangespannen tegen Van Oostrum.

Het vonnis van de voorzieningenrechter is duidelijk: Van Oostrum heeft niet aannemelijk kunnen maken wie van de gemeente Nieuwegein hem deze optie zou hebben verleend en waar en wanneer dat zou zijn gebeurd. Ook verklaringen van de zijde van Van Oostrum gevraagde personen hebben dit niet kunnen aantonen.

Invoerdatum 26-7-2004