Politie Twente

Persberichten Politie Twente maandag 26 juli 2004

Man draait door

Omdat hij niet voldoende geld kreeg van zijn ouders vernielde, bedreigde en mishandelde hij zijn familie.

Almelo

Op zondag 25 juli '04 omstreeks 15.08 uur werd een 30 jarige Almeloër aangehouden in de omgeving van de Duindoornstraat te Almelo. Hij had even daarvoor spullen vernield in de woning van zijn ouders. Tevens had hij zijn 25 jarige zus mishandeld en andere familieleden bedreigd en beledigd. De man was kwaad geworden omdat hij vond dat hij niet genoeg geld had gekregen van zijn familie. Tijdens zijn aanhouding bleef de man zijn familie en de politieagenten bedreigen met de dood. De man is overgebracht naar het politiebureau alwaar hij werd opgesloten. Hij is in verzekering gesteld. (bps: 04-092552)

Vieze auto

Bestuurder reed onder invloed

Hengelo

Een vieze auto op de Markt in Hengelo trok op zondag 25 juli omstreeks 20.33 uur de aandacht van surveillerende agenten. De auto zat van boven tot onder met gras en modder. Toen de agenten de 22 jarige bestuurder uit Haaksbergen aanspraken roken zij dat hij alcohol had gedronken. De man werd aangehouden en evenals zijn vieze auto overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij op het ademanalyseapparaat een uitslag van 0.9 promille. Omdat de man recidivist was werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-092590)

Brievenbusdief aangehouden

Alerte buurman heeft geprobeerd de dader tegen te houden.

Borne

Op zondag 25 juli '04 omstreeks 16.17 uur kwam er een melding bij de Politie Twente dat iemand een brievenbus uit de tuin wilde stelen bij een woning aan de Gildestraat in Borne. De 53 jarige buurman heeft de diefstal verhinderd. Hij zag dat een man de groene brievenbus (Engelse stijl) van zijn buren wilde wegnemen. De dader boog snel zijn kentekenplaten van zijn auto om. De buurman heeft de brievenbus uit de auto van de dader gehaald. De dader werd bedreigend en duwde de buurman weg. Deze had alsnog het kenteken kunnen noteren. Gealarmeerde agenten zagen even later een auto met het opgegeven kenteken over de Twickelerblokweg te Borne rijden. De bestuurder, een 49 jarige man uit Borne, werd aangehouden. Aan het bureau bleek dat de man onder invloed (0,9 promille) en zonder geldig rijbewijs reed. Vorige week zondag werd ook al bij dezelfde woning aan de Gildestraat in Borne een dergelijke rode brievenbus gestolen. Deze diefstal had de 49 jarige man ook gepleegd. De gestolen rode brievenbus had hij even voor zijn aanhouding verkocht aan een 49 jarige plaatsgenoot. Agenten zijn naar de woning van de 49 jarige man gegaan en troffen daar de rode Engelse brievenbus aan. De 49 jarige man verklaarde de brievenbus gekocht te hebben van de aangehouden 49 jarige man. De aangehouden man bekende de diefstal van de rode brievenbus en de poging diefstal van de groene brievenbus. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-092556)

Diefstal uit woning

Bewoners ontdekten inbraak toen zij van vakantie terugkwamen

Enschede

Een 65 jarige man deed op zondag 25 juli '04 omstreeks 10.00 uur aangifte van inbraak in zijn woning aan de Delistraat te Enschede. Hij ontdekte die inbraak toen hij thuis kwam van een weekje vakantie. Men heeft sieraden, de televisie en de videorecorder weggenomen. De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld. De Politie Twente is opzoek naar getuigen.(04-092500)

Hoogbejaarde vrouw bestolen

Vrouw werd met een smoesje afgeleid.

Enschede

Op zondag 25 juli '04 omstreeks 10.00 uur deed een 91 jarige vrouw aangifte van diefstal uit haar woning aan de Schipholtstraat te Enschede. De vrouw zat in haar woonkamer toen zijn omstreeks 10.00 uur een vreemde man in haar achtertuin zag. De vrouw ging daarop naar buiten en sprak de man aan. Hij vertelde haar dat hij appels uit de boomgaard wilde kopen. Deze appels waren niet te koop. De man vertrok daarna op zijn fiets. De vrouw wilde haar sieraden pakken maar deze waren verdwenen. De vrouw werd waarschijnlijk door de man afgeleid terwijl anderen in haar woning de sieraden wegnamen. Signalement van de man: - 30 a 40 jaar oud
- zwart glad kort haar
- droeg een wit pak
- nette verschijning
(bps: 04-092530)

Vernieler aangehouden

Meerdere ruiten werden vernield.

Enschede

Op zondag 25 juli '04 omstreeks 16.13 uur kwam er bij de Politie Twente een melding binnen dat er ruiten werden vernield aan de Fazantstraat te Enschede. Agenten zagen dat de ruiten waren ingegooid met bierflessen. Door de politieagenten werden even later 3 mannen van (zoon van 17 jaar zijn vader van 35 jaar en een man van 37 jaar uit Enschede aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de vader en de 37 jarige man geen ruiten hadden vernield. Zij werden in vrijheid gesteld. De 17 jarige jongen gedroeg zich tijdens de aanhouden vervelend en agressief hij werd opgesloten in het politiebureau. De jongen verklaarde later spijt te hebben van zijn gedrag. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-092560)

Aanrijding met letsel

Fietser werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis

Almelo

Op maandag 26 juli 2004 omstreeks 7.26 uur reed een 77 jarige automobiliste uit Almelo over de Baniersweg te Almelo. Bij de kruising met de Sluitersveldsingel verleende zij geen voorrang aan een 22 jarige fietser uit Almelo. De fietser kwam uit tegenovergestelde richting en wilde zijn weg rechtdoor vervolgen. De automobiliste sloeg linksaf en kwam in botsing met de fietsers. De fietser klaagde over pijn aan zijn hoofd, nek en bovenbeen en ging werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor nader onderzoek. (bps: 04-092684)

Naam Chantal Westerhoff: 053-4555588


---- --