Gemeente Son en Breugel


Subsidie muziekonderwijs

Kinderen moeten de kans krijgen een muziekinstrument te leren bespelen. De gemeente stimuleert dit en subsidieert daarom de kosten voor het volgen van de muzieklessen. Alle muziekleerlingen die in onze gemeente wonen en op 1 augustus 2004 nog geen 18 jaar zijn, komen in aanmerking voor een bijdrage in de kosten van het muziekonderwijs. De lessen moeten zij dan wel volgen bij een erkende muziekdocent of bij een erkende muziekschool.

Hoe hoog is de subsidie? De gemeente geeft een subsidie van 50% van het lesgeld, met een maximum van 364,- per cursusjaar. Dit bedrag wordt rechtstreeks aan de ouders van de muziekleerlingen overgemaakt.

Hoe aanvragen?
De gemeente stuurt komende week een folder en aanvraagformulier naar alle ouders van leerlingen die het afgelopen cursusjaar voor muziekonderwijs subsidie hebben ontvangen. Ouders van nieuwe leerlingen kunnen bij de gemeente de folder en het aanvraagformulier aanvragen. Vanaf 2 augustus 2004 kunt u de folder en een aanvraagformulier afhalen bij de afdeling dienstverlening publiek in het gemeentehuis tijdens openingstijden. Ons digitaal loket is echter nooit gesloten. Kijk op www.sonenbreugel.nl

Informatie.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling werk en samenleving, telefoonnummer 491435.