Gemeente Stadskanaal

Nieuwsberichten

26-07-2004
Nieuws over de Pas-65

In het najaar van 2004 verschijnt de Pas-65 op "creditcardformaat". De "oude" Pas 65 blijft gewoon geldig. Het is niet noodzakelijk om en "nieuwe" Pas-65 aan te schaffen als u al in het bezit bent van een "oude" Pas-65.

De beslissing om voor een handzamer formaat te kiezen, heeft even op zich laten wachten. Het was niet zeker of de Pas-65 zou blijven voortbestaan, gezien het betrekkelijke nut van de pas. De Pas-65 is bedoeld als middel om aan te tonen dat iemand 65 jaar of ouder is. Wanneer iemand geen Pas-65 heeft, maar met een geldig legitimatiebewijs (paspoort, Nederlandse identiteitskaart, Europese identiteitskaart, rijbewijs) aantoont dat hij of zij 65 jaar of ouder is, komt deze persoon voor dezelfde korting in aanmerking. Toch heeft de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport besloten om de Pas-65 voorlopig niet af te schaffen, omdat het voor ouderen prettiger is een Pas-65 bij zich te dragen dan een paspoort of rijbewijs.

Belangrijk is dus om te weten dat de kortingen worden verstrekt aan iedereen die met een geldig legitimatiebewijs aan kan tonen dat hij of zij ouder is dan 65.

Meer informatie over de Pas-65 kunt u vinden op de website www.pas-65.nl of www.stadskanaal.nl. U kunt natuurlijk altijd contact opnemen met de Gemeente Stadskanaal: mevr. K.J. Niemeijer, team Burgerzaken en Belastingen, telefoonnummer 0599 - 631 631.