1e persbericht van maandag 26 juli 2004

Eindhoven 26-07-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Auto-inbreker aangehouden

Op de Aalsterweg is zondag om 21.00 uur een 34-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. De politie betrapte hem bij een inbraak in een auto die op een parkeerterrein aan de Aalsterweg stond. Het slot van de auto was opengebroken. De man had een schroevendraaier bij zich. Hij is voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Verdachte autodiefstal aangehouden

Een 25-jarige man met onbekend woonadres is zondagavond rond 21.00 uur aangehouden op de Castiliëlaan. Surveillerende agenten zagen hem kort daarvoor op de Boschdijk rijden in een auto die als gestolen stond gesignaleerd, waarna ze er achteraan gingen. Toen de verdachte in de gaten had dat hij werd gevolgd, wilde hij er via een zandpad vandoor gaan. Daarbij belandde hij met auto en al in een sloot. De man kon vervolgens worden aangehouden. De wagen was zondag overdag weggehaald in Den Dungen. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Bedrijfsinbraak

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Slegersstraat zijn vier mobiele telefoons, ongeveer 500 euro contant geld en een bromscooter weggehaald. Dat gebeurde zondag tussen 8.30 en 21.45 uur. Een toegangsdeur van het pand is opengebroken.

Helmond: Rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding

Een 22-jarige man uit Deurne heeft zondagmiddag rond 17.30 uur zijn rijbewijs moeten inleveren nadat hij met zijn auto veel te hard had gereden op de snelweg A270 tussen Helmond en Eindhoven. Een onopvallende politiewagen met camera aan boord registreerde kort daarvoor dat de man 185 km/u reed waar 120 km/u gereden mag worden. De wagen is stilgezet en de bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren.

Helmond: Jongen bekent zeven conifeerbranden

De 14-jarige Helmondse jongen die afgelopen zaterdag om 0.40 uur is aangehouden toen hij probeerde een conifeer in brand te steken, heeft tijdens het verhoor zeven brandstichtingen bekend. Het gaat om coniferen in de wijk Mierlo-Hout. De jongen zit nog vast en wordt nog verhoord.

Eersel: Dronken snelheidsovertreder

Op de N284 (ReuselEersel) is maandag rond 4.00 uur een 23-jarige automobilist uit Reusel betrapt toen hij met een snelheid van 134 km/u reed. 80 km/u is daar de maximumsnelheid. Bij flitspalen remde hij sterk af. Ter hoogte van Bladel reed hij door rood. Bij Eersel liet de politie hem stoppen. Hij bleek gedronken te hebben en blies ruim 1 promille. De man, die militair is, is aan de koninklijke marechaussee overgegeven. Zijn rijbewijs wordt ingenomen.