Gemeente Laarbeek



Ontwerp Regionaal Structuurplan (RSP) ter visie tijdens vakantieperiode

Ingevolge de Wet op de Ruimtelijke Ordening moet door het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE), waarvan ook de gemeente Laarbeek deel uitmaakt, een regionaal structuurplan worden vastgesteld. Dit zogenaamde RSP is een ruimtelijk plan op regionaal schaalniveau waarin de regio duidelijk maakt waar de komende 10 tot 20 jaar ruimte is voor woningbouw, bedrijventerreinen, natuurontwikkeling en dergelijke. Op grond van het RSP worden ruimtelijke plannen en initiatieven van gemeenten beoordeeld.

Afstemming met Uitwerkingsplan Zuidoost-Brabant Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben op 13 juli 2004 het ontwerp Uitwerkingsplan ZuidoostBrabant vastgesteld. Dit plan van Gedeputeerde Staten is in feite hetzelfde plan als het RSP van het SRE. Het is een uitwerking van het Streekplan Noord-Brabant 2002. Elders op deze pagina's vindt u hierover meer informatie.

Vaststelling ontwerp RSP
In zijn vergadering van 28 juni 2004 heeft het dagelijks bestuur van het SRE het `Ontwerp Regionaal Structuurplan regio Eindhoven (RSP)' vastgesteld en ter inzage gelegd.

Ter inzage legging midden in vakantieperiode
In tegenstelling tot eerdere berichtgeving valt de ter inzage legging midden in de vakantieperiode. Het college van de burgemeester en wethouders van Laarbeek en de gemeenteraad hebben een brief geschreven aan het dagelijks bestuur van het SRE over deze gang van zaken. Het is echter niet gelukt om de termijn te verlengen of te verplaatsen. Het gemeentebestuur zal zelfstandig het plan inhoudelijk beoordelen en zo nodig op onderdelen bezwaren indienen. Het is echter voor iedere inwoner mogelijk om het plan in te zien en op persoonlijke titel bezwaar te maken.

Het RSP ligt ter inzage van 20 juli tot en met 16 augustus 2004 in het kantoor van het SRE, Keizer Karel V Singel 8 te Eindhoven tijdens de openingstijden (maandag t/m vrijdag van 09.00-17.00 uur). Ook in het gemeentehuis Laarbeek, Koppelstraat 37 te Beek en Donk ligt het ontwerp RSP ter inzage. Bij de informatiebalie kunt u tijdens de openingsuren het RSP inzien.

Reageren
In de periode van 20 juli tot en met 16 augustus kan iedereen schriftelijk zijn zienswijze kenbaar maken op het ontwerp RSP bij het dagelijks bestuur van het SRE, Postbus 985, 5600 AZ Eindhoven.

Belangrijk is dat uw schriftelijke zienswijze uiterlijk 16 augustus is ingediend en tenminste summier gemotiveerd duidelijk maakt op welke punten u het niet eens bent met het ontwerp RSP en wat de aard van de bezwaren is. De zienswijze kan in een later stadium, doch uiterlijk vóór 27 september 2004 worden toegelicht en verder worden onderbouwd. Bezwaren in het RSP-traject zullen tegelijkertijd met bezwaren in het Streekplantraject door eenzelfde bezwarencommissie worden behandeld.

Hoorzitting
Op 27 september zal door het SRE een hoorzitting worden gehouden in het kantoor van het SRE. U kunt zich hiervoor telefonisch aanmelden (040-2594527) of via e-mail: e-mail: info@sre.nl tot en met 16 augustus 2004. Na aanmelding ontvangt u een uitnodiging voor deze hoorzitting.

Nadere informatie
Het integrale rapport `Ontwerp Regionaal Structuurplan Regio Eindhoven' is tegen betaling van de kostprijs verkrijgbaar bij het SRE. Het ontwerp RSP is gratis verkrijgbaar op CD-rom. U kunt deze bestellen bij de administratie van het SRE, telefoon 040-2594527 of per e-mail: info@sre.nl. Op de website van het SRE www.sre.nl kunt u een samenvatting zien van het ontwerp RSP.

Terug naar boven

Ontwerp Uitwerkingsplan Zuidoost-Brabant ter inzage Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben op 13 juni 2004 het ontwerp Uitwerkingsplan voor Zuidoost-Brabant vastgesteld. Dit plan is een gevolg van de opdracht uit het Streekplan Noord-Brabant 2002 om voor de stedelijke regio Eindhoven-Helmond en de drie landelijke regio's Groot-Kempen, Heeze-Leende-Cranendonk en De Peel een uitwerkingsplan op te stellen. In deze plannen zijn de ruimtelijke ontwikkelingen tot 2015 aangegeven met een doorkijk naar 2020. Vanaf 20 juli tot en met 13 september 2004 ligt het plan ter inzage in het Provinciehuis te `s-Hertogenbosch. Tijdens deze periode kunnen schriftelijk zienswijzen kenbaar worden gemaakt.

Afstemming met het RSP
Het ontwerp Uitwerkingsplan Zuidoost-Brabant beslaat het gebied van het SRE. Hierin werken de 21 gemeenten in Zuidoost Brabant samen. Het ontwerp Uitwerkingsplan Zuidoost-Brabant is in samenwerking met het SRE opgesteld. Het door het dagelijks bestuur van het SRE vastgestelde RSP is in feite hetzelfde plan en bezwaren in beide trajecten zullen door eenzelfde bezwarencommissie worden behandeld. Elders op deze pagina's vindt u hierover meer informatie.

Vaststelling Uitwerkingsplan voor Zuidoost-Brabant Het door GS op 13 juni vastgestelde uitwerkingsplan is een ruimtelijk plan op regionaal schaalniveau en vormt een kader voor ruimtelijke ontwikkelingen. Daarnaast maakt het deel uit van het provinciale toetsingskader op grond waarvan ruimtelijke plannen en initiatieven van gemeenten worden beoordeeld.
De uitwerkingsplannen bestaan uit een plankaart met plantekst en toelichting. De plankaart bestaat uit een duurzaam ruimtelijk structuurbeeld en locaties voor wonen en werken tot 2015. De situering en omvang van deze locaties is indicatief. De kaart heeft een globaal karakter en bevat geen directe bouwtitels en is niet bindend voor de burger.

Ter inzage legging
Het ontwerp-uitwerkingsplan ligt van 20 juli tot en met 13 september 2004 ter inzage in de bibliotheek van het Provinciehuis, Brabantlaan 1 te 's-Hertogenbosch op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur. Ook bij de informatiebalie in het gemeentehuis Laarbeek, Koppelstraat 37 te Beek en Donk ligt het plan tijdens de openingsuren ter inzage in de periode 20 juli tot en met 13 september.

Reageren
Uw schriftelijke zienswijze kunt u gedurende de periode van ter inzage legging richten aan het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant, Postbus 90 151, 5200 MC 's-Hertogenbosch. In de schriftelijke ontvangstbevestiging van uw zienswijze wordt tevens melding gemaakt van een mogelijkheid tot mondelinge toelichting. Van de zienswijzen wordt een nota samengesteld en een voorstel van wijzingen opgesteld. Gedeputeerde Staten zullen rond januari 2005 het Uitwerkingsplan Zuidoost-Brabant vaststellen.

Meer informatie
Op de website www.brabant.nl ->wonen->Ruimte in Brabant kunt u meer informatie en de integrale tekst en plankaart vinden. Ook kunt u contact opnemen met de heer A. Hassink van de directie Ruimtelijke Ontwikkeling en Handhaving van de Provincie, telefoon 073-6812848.

Terug naar boven

Huldiging Rolschaatskampioenen
Alle kampioenen van Rollerclub De Oude Molen zijn deze week op het gemeentehuis Laarbeek tijdens een gezellige bijeenkomst in de raadszaal gehuldigd door burgemeester H. Gilissen en wethouder H. van den Broek.
Vooral Diana van der Doelen, die Nederlands Kampioen Kunstrijden senioren is geworden, de hoogst haalbare titel in de rolschaatssport, werd in het zonnetje gezet. Maar ook voor Nikki Barten, Aylin en Jeroen Nederlof, Esmee Wernsen, Marian van Vijfeijken, Marlou van de Walle en Kylie van den Berg waren er lovende woorden en natuurlijk bloemen!

Terug naar boven

Werkbezoek CdK
Op 15 juli jl. bracht de Commissaris der Koningin, mevrouw H. Maij-Weggen, een werkbezoek aan Laarbeek in het kader van haar kennismakingsronde langs alle Brabantse gemeenten. Onderdeel van dit bezoek was een ontmoeting met de fractievoorzitters van de gemeenteraad tijdens een rondrit door Laarbeek. Op haar verzoek werd aandacht besteed aan duurzaamheid, zorg en veiligheid, economie en werkgelegenheid. Enkele onderwerpen die aan de orde kwamen waren het Landschapsontwikkelingsplan, de reconstructie, RSP, Zorg om 't dorp, ouderen en handicapproof, leefbaarheidsprojecten, Beekerheide, Beekseweg-Zuid, Bose en toerisme. Ook vond er een kringgesprek plaats met een aantal groeperingen uit de Laarbeekse samenleving. `Een geslaagd en bijzonder informatief werkbezoek', aldus de Commissaris, die de dag afsloot met een persconferentie.

Terug naar boven

Laarbeekse delegatie op bezoek bij Gedeputeerde over plannen Buurthuis Mariahout
Wethouder H. Vereijken heeft op 16 juli jl. samen met de heer V. van Dijk, voorzitter van Stichting Buurthuis Mariahout, de heer J. van der Heyden, voorzitter van de Stichting Gemeenschapshuizen Laarbeek, en de heer J. van den Berg van de gemeente Laarbeek een bezoek gebracht aan de Gedeputeerde van wonen, zorg en welzijn, de heer drs. R. Augusteijn.

Provinciale en Europese subsidies
Aanleiding voor dit bezoek zijn de plannen om Buurthuis Mariahout te verbouwen tot een gemeenschapshuis met een spilfunctie in het leefbaar houden van Mariahout.
Omdat 'leefbaarheid van kleine kernen' zowel Provinciaal als Europees hoog op de agenda staat, is met de Gedeputeerde gesproken over de mogelijkheden van het inzetten van Provinciale en Europese subsidies. De plannen zijn door de heer Augusteijn enthousiast ontvangen en toegezegd is dat de Provincie intern de mogelijkheden zal nagaan op welke wijze hieraan medewerking kan worden verleend. Ook ten aanzien van de Europese subsidiemogelijkheden wil de provincie graag een bijdrage leveren. In dit verband wil de delegatie op korte termijn in overleg treden met de Brabantse europarlementariërs. Eind september zal er een nieuw overleg plaatsvinden met de heer Augusteijn.

Terug naar boven

PlatOO zoekt bestuursleden
Het Platform Openbaar Onderwijs (PlatOO), is in de zomer van 2000 ontstaan uit de fusie van 11 scholen voor openbaar onderwijs in de gemeenten Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Laarbeek, Geldrop/Mierlo, Nuenen en Someren. De colleges van burgemeester en wethouders van de diverse gemeenten hebben het bevoegd gezag overgedragen aan het Bestuur van PlatOO.
Het bestuur bestaat uit leden die worden benoemd op voordracht van de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad (GMR), de oudergeleding of de colleges van burgemeester en wethouders van de diverse gemeenten.

Vacature
Per 1 augustus is er een vacature in het bestuur omdat een bestuurslid aftreedt. De colleges van burgemeester en wethouders kunnen een kandidaat voordragen.
Kent u mensen die zich willen inzetten voor een bestuursfunctie en die voldoen aan onderstaand profiel? Algemeen directeur, Annemie Martens, telefoon 0492-392113, e-mail: annemie@platOO.nl zou dat graag van u horen. Zij neemt dan contct op met de kandidaat en geeft zijn/haar naam desgewenst door aan de colleges, die uiteindelijk beslissen over de voordracht.

Profiel bestuursleden PlatOO

- draagt het openbaar onderwijs een warm hart toe;
- onderschrijft de visie van PlatOO (zie www.platOO.nl);
- stimuleert de onderwijskundige ontwikkelingen van onze scholen;
- bevordert een resultaatgerichte manier van werken;
- kan zich beperken tot het besturen op hoofdlijnen;
- heeft inzicht in maatschappelijke en politiek-bestuurlijke verhoudingen;

- beschikt over goede contactuele vaardigheden.

Persoonlijke kwaliteiten

- anticiperende houding en inventief;

- het vermogen om te reflecteren;

- besluitvaardig;

- teamspeler.

Informatie
Wilt u meer weten over PlatOO of over deze vacature kijk dan naar de website www.platOO.nl of neem contact op met de algemeen directeur Annemarie Martens, telefoon 0492-392113.