Politie Amsterdam-Amstelland

Autorovers grijpen mis: twee arrestaties
26-7-2004. Vrijdagavond rond zeven uur arresteerde de politie van het district Amsterdam Zuidoost twee mannen (27 en 22 jaar) die onder bedreiging van een vuurwapen probeerden een man van zijn auto te beroven. De bestuurder raakte hierbij gewond.

De nietsvermoedende bestuurder werd op de rotonde Groesbeekdreef klemgereden. De twee verdachten sprongen uit een auto en sloegen het bestuurdersraam in. Toen een van de daders zijn wapen liet vallen, twijfelde het slachtoffer geen moment, gaf gas en reed via het grasveld naar het politiebureau. De twee autodieven werden getraceerd en klemgereden. De daders zijn in verzekering gesteld en worden voor de rechter-commissaris geleid.

Bent u getuige geweest van dit voorval, neem dan contact op met de recherche van bureau Ganzenhoef: 0900-8844.

---

Drie jongens gearresteerd vanwege vuurwapen

26-7-2004. Zaterdagavond rond half zeven werden in Amstelveen drie jongens (14, 15 en 18 jaar) gearresteerd. Een voorbijganger had gezien dat een van hen een vuurwapen had. De man twijfelde geen seconde en belde 112.

Agenten gingen op onderzoek uit en vonden de drie. Het vuurwapen werd in de broeksband van een van de jongens gevonden. Twee verdachten (14 en 15 jaar) konden na verhoor naar huis. De derde arrestant (18) bleek ook nog gezocht voor een ander feit en is in verzekering gesteld. Man gewond bij schietpartij
26-7-2004. Zondagmiddag rond vijf uur raakte een 37-jarige man gewond bij een schietincident op het Vreelandplein. Na een melding van buurtbewoners vond de politie de man in de Vleutenstraat. Hij bleek in zijn been geschoten te zijn en werd overgebracht naar een ziekenhuis. Vanwege mogelijke betrokkenheid bij de schietpartij is de man aangehouden.

---

Steekpartij na ruzie: drie aanhoudingen

26-7-2004. Een reeds langslepende ruzie tussen ex-partners liep vrijdagavond uit op een steekpartij.

Agenten die op een melding van een vechtpartij reageerden, troffen in een woning een gewonde jongeman aan. Er bleek op straat ruzie geweest te zijn tussen drie mannen. Over en vielen klappen. Het slachtoffer raakte gewond aan zijn hand toen hij in een mes greep. Hij rende vervolgens zijn woning in. De mannen zijn alledrie aangehouden. Burenruzie loopt uit de hand
26-7-2004. Na een burenruzie in de Reigersbos werd zondagmiddag een van de amokmakende buren gearresteerd. De 49-jarige man bedreigde zijn buren en sloeg met een staaf een raam in. Toen agenten de man wilden arresteren, sloot hij zich op in zijn woning. Daar werd hij uiteindelijk gearresteerd. Aan de ruzie ging een langdurig conflict vooraf.
Voetganger overleden bij verkeersongeval
26-7-2004. Maandagochtend rond tien uur overleed op het Mr. Visserplein een man aan de gevolgen van een verkeersongeval. De inzet van diverse hulpdiensten en de traumaheli mocht niet baten.

Een vrachtauto met oplegger reed het verkeersplein op, waarbij de achterwielen van de oplegger een verkeerslicht raakte. Het verkeerslicht knakte en raakte de bij het zebrapad wachtende voetganger op het hoofd. De man raakte daarna bekneld onder de verkeerspaal.