Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland

valys

Gehandicaptenorganisaties gaan in hoger beroep in de zaak Valys

Duizenden mensen met een handicap kunnen sinds 1 april 2004 niet meer gaan en staan waar ze willen. Gehandicapten hebben een vervoersbeperking opgelegd gekregen door de overheid en zitten noodgedwongen thuis. Dit is in strijd met de mensenrechten, stelde de President van de rechtbank in Den Haag vast in een kort geding-vonnis op 9 juli 2004.

Toch onderneemt de rechter geen stappen tegen de staat. De gevolgen van het ongedaan maken van de vervoersbeperking zijn voor hem niet te overzien. De belangen van de overheid wegen zwaarder dan de belangen van gehandicapten. Onacceptabel vinden de gehandicaptenorganisaties en ze gaan Hoger Beroep.

De CG-Raad heeft voor het Hoger Beroep een weloverwogen beslissing genomen, die niet gemakkelijk was. De CG-Raad realiseert zich dat doorgaan met de gerechtelijke procedure geld kost. Maar de CG-Raad is zich er ook terdege van bewust dat het de achterban, al die gedupeerden, nu niet in de kou kan laten staan (of thuis kan laten zitten) tot er nieuwe jaarkilometers vrijkomen per 1 januari 2005.

(Geplaatst: 26 juli 2004)
---