Politie Friesland

Politieberichten 26/7 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Fryslân 26-07-2004 - Voor meerdere informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur terecht bij bureau Communicatie. tel: 0900 8844

Oosterwolde; inbraak winkel
Tussen zaterdag 20.25 uur en maandag 06.00 uur werd ingebroken in een supermarkt aan het Stipeplein. Met een grindtegel werd de dubbele ruit van de toegangsdeur ingegooid. Uit de rookafdeling werd een hoeveelheid rookartikelen weggenomen. Aangifte werd gedaan door een 34-jarige inwoner van Oosterwolde.

Leeuwarden: diefstal personenauto
Maandag tussen 09.00 uur en 09.15 uur had een 33-jarige inwoner van Leeuwarden zijn auto eventjes geparkeerd voor zijn woning aan de Schrans. De sleutels zaten nog in het contactslot. Toen hij weer naar buiten kwam, bleek zijn auto te zijn gestolen. Betreft een Fiat Panda, kleur: zwart en voorzien van het kenteken FN-GF-29.

Heerenveen: auto gestript
In de nacht van zondag op maandag werd in de Pastoriedwarsstraat vier licht metalen velgen gestolen van een personenauto. Auto, een Volkswagen, stond geparkeerd. Aan een zijde was een krik geplaatst en onder de auto lag een oude band. Tevens werd de voorgril van de auto ook weggenomen. Vernield werden het linkerportierslot, voorraam en linkerachterzijraam. Weggenomen werd ook nog een autoradio. Aangifte werd gedaan door een 21-jarige inwoonster van Heerenveen.

Sneek: overvaller meldt zich
In het politiebericht 21/7 (13.00 uur) t/m 22/7 (07.00 uur) was melding gedaan van een overval bij een bedrijf in Sneek. Onder bedreiging van de cassiere kreeg hij geld. De volgende dag, donderdag, meldde de dader zich vrijwillig aan het bureau. Het op een vuurwapen gelijkend voorwerp en het geld gaf hij af aan de politie en de verdachte is vervolgens aangehouden en ingesloten.

Sneek: diefstal zeilboot
Tussen vrijdag 18.00 uur en maandag 10.00 uur werd een zeilboot, type Primroos weggenomen vanuit een haven van een bedrijf aan de Hendrik Bulthuissingel. De boot stond te koop aangeboden. Boot was met een hangslot afgesloten. De boot is volledig met inventaris weggenomnen. Aangifte werd gedaan door een 45-jarige inwoner van Swifterband en eigenaar van de boot.

Leeuwarden: inbraal kantoorpand
Zondag tussen 19.00 uur en 22.35 uur werd ingebroken in een kantoorpand aan de Oostergoweg. Door het openbreken van de voordeur kwam, men binnen. Vanaf de balie werd een flatscreen weggenomen. Aangifte werd gedaan door een 50-jarige inwonber van Menaldum.