Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, maandag 26 juli

Den Helder 26-07-2004 - 16.00 uur

Dronken autobestuurder door medeweggebruikers aangehouden

Schagen, zondag 25 juli 2004.

Zondagavond werd een 57-jarige man uit Tuitjenhorn aangehouden op de Westerweg. Een aantal medeweggebruikers zagen dat de man tot tweemaal toe bijna een aanrijding veroorzaakte met tegenliggers. Omdat zij dachten dat de man onder invloed van alcohol verkeerde dwongen zij de man te stoppen. Bij controle bleek het vermoeden van alcoholgebruik juist. Den man blies 975 ug/l. dat is ruim viermaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Gezien de grote hoeveelheid gebruikte alcohol werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Man gewond na vechtpartij

Den Helder, maandag 26 juli 2004.

In de nacht van zondag op maandag raakte een 43-jarige man uit Den Helder gewond bij een vechtpartij. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens het slachtoffer bevond hij zich in een woning aan de Kerkgracht. Er waren daar nog een aantal mannen aanwezig. Met één van deze mannen raakte met het slachtoffer in gevecht waarbij hij gewond raakte Wat de motieven zijn voor dit geweld is op dit moment nog niet bekend. Kort na het incident werd een 33-jarige man uit Den Helder aangehouden in het betreffende pand aan de Kerkgracht. Later in de nacht werden twee mannen van 30 en 58 jaar en beiden afkomstig uit Den Helder aangehouden op de Soembastraat. Beiden mannen bevonden zich ook in het pand aan de Kerkgracht ten tijde van het misdrijf. De drie mannen zijn voor verder onderzoek ingesloten. Door de recherche is inmiddels een onderzoek gestart naar de juiste toedracht van hetgeen is voorgevallen.

Lichaam man aangetroffen in het water van Het Nieuwe Diep

Den Helder, maandag 26 juli 2004.

In de nacht van zondag op maandag werd het levenloze lichaam van een 60-jarige man uit Den Helder aangetroffen in het water van Het Nieuwe Diep ter hoogte van de Zeedoksluis. Het stoffelijk overschot werd aangetroffen door personeel van het Marine Bewakingskorps. Hoe de man te water is geraakt en waaraan hij is overleden wordt door de recherche nader onderzocht. Er werden geen sporen aangetroffen die wijzen in de richting van een misdrijf.

Groot aantal bedrijfsinbraken op Texel

Den Burg, zondag 25 juli 2004.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werden inbraken gepleegd in vier bedrijven in De Cocksdorp. Het gaat om bedrijven, waaronder het gebouw van de KNRM, aan de Volharing en de Krimweg. Steeds kwam men binnen door het vernielen van een raam en/of deur. Vanuit het gebouw van de KNRM werden twee fotocameras weggenomen. Vanuit de andere gebouwen namen de inbrekers geld mee.
Zondag ontdekten een aantal eigenaren van bedrijven in het centrum van Den Burg dat er was ingebroken en/of dat er vernielingen waren gepleegd. Deze inbraken/vernielingen werden gepleegd in de nacht van zaterdag op zondag. Het gaat om bedrijven die gevestigd zijn aan de Gravenstraat, Waalderstraat, Warmoesstraat en de Kogerstraat. In een aantal gevallen bleef het bij een poging. In andere gevallen werd toegang verkregen door het vernielen van een raam of een deur. Op dit moment kan nog niet precies worden aangegeven vanuit welke bedrijven goederen zijn verdwenen. Twee mannen die zondagmorgen in alle vroegte werden aangehouden zijn weer in vrijheid gesteld. Van hun betrokkenheid bij de inbraken/vernielingen is vooralsnog niet gebleken. Het is niet bekend of de inbraken in De Cocksdorp en die in Den Burg zijn gepleegd door dezelfde dader(s).