Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, maandag 26 juli

Hoorn 26-07-2004 - 16.00 uur

Inbraak in autos

Andijk, zondag 25 juli 2004.

In de nacht van zaterdag op zondag werd ingebroken in twee autos die geparkeerd stonden op de Dr. Darnaudstraat. In beide gevallen kwam men in de auto door het op grove wijze vernielen van één van de portieren. Uit beide voertuigen werd de geluidsapparatuur weggenomen. Tevens bleek uit één van de autos een meerkleurige sporttas met sportkleding te zijn verdwenen. Gezien de plaats en het tijdstip van beide inbraken is h et mogelijk dat deze zijn gepleegd door dezelfde dader(s).

Autos vernield door brand

Hoorn, maandag 26 juli 2004.

In de nacht van zondag op maandag werd brand ontdekt in een auto die geparkeerd stond op het Westfriese Hof. Het betrof een bestelwagen. Ondanks dat de brandweer snel ter plaatse was brandde de auto helemaal uit. Twee autos die direct naast de bestelwagen geparkeerd stonden raakten eveneens beschadigd. Waardoor de auto in brand is gevlogen is op dit moment nog niet bekend.

Man met wapen aangehouden

Hoorn, zondag 25 juli 2004.

Zondagmiddag werd een 23-jairge inwoner van Hoorn aangehouden op de Siriusstraat. Getuigen hadden gezien dat de bestuurder kort daarvoor op een pleintje aan de Saturnushof met een wapen had geschoten. In de kofferbak van de auto van de verdachte werd inderdaad een wapen aangetroffen. Met dit wapen, dat veel gelijkenissen vertoont met een echt vuurwapen, kunnen balletjes worden weggeschoten. Het wapen is in beslag genomen. De verdachte is na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Alcohol en snelheid

Enkhuizen, zondag 25 juli.

Op de Flevolaan heeft de politie een alcoholcontrole gehouden. In totaal hebben 260 bestuurders de blaastest afgelegd. Slechts één bestuurder kon aangehouden worden omdat hij teveel gedronken gehad. Een 47 jarige inwoner van Hoogkarspel blies 245 u/gl terwijl 220 u/gl is toegestaan. Hij kreeg een rijverbod van 1 uur opgelegd en een bekeuring van 220. De controle vond plaats tussen 15.30 en 20.45 uur.

Een 24-jarige motorrijder uit Heerhugowaard werd zaterdag op de N302 nabij Lelystad aan de kant gezet. Hij reed 151 km/u daar waar 100 km/u is toegestaan. Hij kon zijn rijbewijs direct inleveren.