Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Kaartverkoop Woudpop van start

GASSELTE ­ De kaartverkoop voor de eerste editie van Woudpop, een twee dagen durend muziekfestival in Gasselte, is van start gegaan. René Froger bijt met zijn Frogettes op woensdag 11 augustus het spits af. Op donderdagochtend 12 augustus gaat het festival verder met het Kids for Animalsprogramma. Dit kinderfeest wordt ondersteund met optredens van Maud en Marlies. Beide zangeressen zijn bekend van Idols. 's Middags is er voor de wat oudere jeugd een te gekke show van Heroes, met opnieuw twee Idols-finalisten - JK en Marlies - op het podium.

In de avond treedt een keur aan vertolkers van het Hollandse lied aan. Voor de toeristen zal Wolter Kroes een bekende naam zijn, voor de bewoners van Noord-Nederland, klinken namen als Jannes, die op het punt van een landelijke doorbraak staat, Lucas en Gea, Bouke, Jobson en Sugar Lee Hazes bekend in de oren.

Organisator Ger Vinke denkt dat Woudpop in een behoefte voorziet. "Al jaren vindt iedereen dat er op de Hondsrug in het hoogseizoen meer te doen moet zijn, maar tot op heden blijft het bij braderieën en soortgelijke activiteiten. Op het gebied van eigentijdse muziek was er nog niet echt een festival. Voor de eerste editie spelen we op safe met een dijk van een programmering.

Volgens Vinke is de animo voor de kaarten goed. "Ik reken dan ook op een succesvol festival dat kan uitgroeien tot een jaarlijkse traditie." Meer informatie over Woudpop is te vinden op Internet: www.woudpop.nl Ook kunnen hier kaarten online besteld worden.