Politie Twente

Persberichten Politie Twente maandag 26 juli 2004

Verdachte bommelding aangehouden

De man wordt verdacht van de bommelding op 7 juli '04 bij de Rechtbank in Almelo.

Almelo

Op maandagochtend 26 juli 2004 werd een 19 jarige Almeloër aangehouden op verdenking van het doen van een valse bommelding. Op 7 juli j.l. is een gedeelte van het gerechtsgebouw ontruimd geweest na het aantreffen van een verdacht pakketje. De Explosieven Opruimings Commando heeft het pakketje tot ontploffing gebracht maar geen ontstekingen of explosieven aangetroffen. Op maandag 12 juli '04 werd er 's ochtends bij het gerechtsgebouw op dezelfde plaats als waar het pakketje lag een brief aangetroffen met afbeeldingen en teksten over terroristische aanslagen. Op 20 juli werden wederom brieven met dergelijke tekst en afbeeldingen aangetroffen in de brievenbus van het gerechtsgebouw.

Op zaterdag 17 juli werd bij de Turkse Moskee aan de Wierdensestraat te Almelo ook enkele brieven aangetroffen met discriminerende en religieuze tekeningen en teksten. Op 19 juli omstreeks 23.20 uur heeft de politie de 19 jarige man aan de achterzijde van het politiebureau te Almelo aangehouden terzake graffiti. Hij had op meerdere plaatsen tekeningen/teksten op het bureau aangebracht. De jongen werd na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Later bleek dat gedeelten van deze teksten, die de man op het bureau had aangebracht, dezelfde waren als in de eerder aangetroffen brieven. Door de Politie Twente werd op maandag 26 juli 2004 een huiszoeking bij de 19 jarige man gehouden. Hij was echter niet thuis. De man is later aan het politiebureau verschenen en aangehouden. De man heeft inmiddels verklaard dat hij het pakketje bij de rechtbank heeft neergelegd. De man wordt in verzekering gesteld. (bps: 04-084279)

Naam Chantal Westerhoff 053-4555588


---- --