Ministerie van Verkeer en Waterstaat


http://www.minvenw.nl


Proef met zandstralen van geluidsschermen gestart

Vanaf maandag 26 juli voert Projectorganisatie Hogesnelheidslijn . Zuid een proef uit waarbij een aantal geluidsschermen gezandstraald (voorzien van verticale strepen) wordt. Bij de proef wordt onderzocht of de strepen ter plaatse aangebracht kunnen worden of dat het in de fabriek moet gebeuren. Er wordt daarbij onder andere gekeken naar het werktempo, de kosten en de te nemen veiligheidsmaatregelen.

Tijdens deze proef worden vijftig geluidsschermen ter plekke behandeld. Op de glaspanelen worden verticale strepen gezandstraald. Gekozen is voor het scherm ten zuiden van tunnelbak Prinsenbeek, aan de kant van Prinsenbeek. Deze locatie is gekozen aangezien de bouwcombinatie hier kan werken zonder het verkeer te hinderen.

Naar verwachting neemt de proef ongeveer drie weken in beslag. Indien het slecht weer is wordt de proef uitgesteld.
Het zandstralen van verticale strepen is de permanente oplossing ter voorkoming van vogelslachtoffers veroorzaakt door de transparante geluidsschermen.

Noot aan de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Darja Boers, voorlichter Projectbureau HSL-A16 via telefoonnummer 076 . 543 88 00.

26 jul 04 16:36