Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 26 juli 2004

(


Noordwijk - Politie controleert in kader 'Veilig Stappen'

In het weekend van vrijdag 23 tot en met zondag 25 juli zette de politie het extra toezicht in het kader van het project 'Veilig Stappen' in het uitgaanscentrum van Noordwijk voort. In totaal werden 70 'stappers' van de politie opgeschreven voor uiteenlopende overtredingen. Desondanks spreekt de politie van een gezellige avond. In totaal werden drie jongeren aangehouden.
Twee 18-jarige Katwijkers bij de Midgetgolfbaan aan de Grent waar tijdens een conflict een ruit sneuvelde en een 32-jarige man uit Hillegom die zich verzette tegen zijn aanhouding nadat hij was betrapt op het wildplassen en zijn naam niet wilde opgeven. Nadat hij was aangehouden gaf hij nog in 1e instantie een valse naam op. De verdachten zijn na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal weer op vrije voeten gesteld. Van een leegstaande winkel aan de Nicolaas Barnhoornweg werd een ruit ingegooid. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor. Bij twee jongeren werden tijdens drugscontroles kleine hoeveelheden wied aangetroffen. Zij moesten dit bij de politie inleveren.
Bekeuringen vielen ondermeer voor het wildplassen, het onnodig claxonneren parkeerovertredingen, voor onjuiste of defecte verlichting, voor het op de openbare weg alcohol gebruiken, inrijverbod, baldadigheid, het niet dragen van een helm en het niet hebben van een bromfietscertificaat.
Een paar keer was de politie op tijd terplaatse om een mogelijke vechtpartij in de kiem te smoren. Zo ontstond er op de A. van Rooijenstraat spanning tussen Ajax en Feijenoord supporters. Na enig aandringen vertrok een groep en keerde de rust terug. Een vechtpartij tussen Rijnsburgers onderling leverde over en weer hoofdpijn op. Niemand wenste echter aangifte te doen.
Het project 'Veilig Stappen' dat tot doel heeft een ordelijk verloop van het stapweekend begon op 3 juli jl. en duurt nog tot begin september.

Alphen aan den Rijn Verdovende middelen en nepvuurwapen
De politie heeft op zondagmorgen, 25 juli, twee Alphenaren van 17 en 18 jaar, een 19-jarige man uit Hoofddorp en een 18-jarige Hagenaar aangehouden op basis van de Opiumwet en de wet Wapens en Munitie. De politie kreeg even voor 07.00 uur de melding dat vanuit een auto een persoon uit een groep van vier met een vuurwapen zwaaide in het Zegerslootpark. Ter plaatse trof de politie twee van de vier personen aan. Een onderzoek in de auto leverde een hoeveelheid harddrugs (cocaïne) en een nepvuurwapen op. De politie hield de twee aan. Korte daarop werd in zijn woning de 18-jarige Alphenaar aangehouden. De vierde persoon, de 18-jarige Hagenaar, werd bij een bushalte langs de Burgemeester Bruinsslotsingel aangetroffen en aangehouden. De politie maakt proces verbaal op.

Gouda Grafstenen vernield
Bij de politie werd op vrijdag 24 juli melding gedaan van vernieling van ruim 20 grafstenen op de begraafplaats aan de Prins Hendrikstraat. Enkele grafstenen zijn omgetrapt, een aantal is totaal vernield. De vernieling werd omstreeks 17.15 uur geconstateerd. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen via telefoonnummer 0900 - 8844.

Nieuwerkerk a/d Ijssel Bekeuring voor venten zonder vergunning
De politie heeft op donderdag 22 juli twee jongens van 16 jaar uit Vlaardingen en Ridderkerk bekeurd voor het venten zonder vergunning. Na een melding trof de politie de twee aan op het Rossinipad waar ze wafels probeerden te verkopen aan bewoners. De twee konden op navraag van de politie geen vergunning tonen. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de wafels.


Schoonhoven Overval op bank

De politie heeft op maandag 26 juli omstreeks 11.20 uur een 22-jarige Amsterdammer en een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Zij worden verdacht van het plegen van een gewapende bankoverval. Twee mannen met helmen kwamen om 10.30 uur een bank aan de Kerkstraat binnen. De twee bedreigden het aanwezige personeel en klanten met een vuurwapen. Een vrouwelijke klant werd nadat zij was beetgepakt geslagen en viel daarbij op de grond. Een andere klant, een man, schoot de vrouw te hulp. De man raakte vervolgens eveneens in een worsteling met deze overvaller verwikkeld. De daders verlieten hierna de bank zonder buit en reden weg op een zwarte brom- of snorfiets in de richting van de Havenstraat. De inmiddels gealarmeerde politie van Hollands Midden, Utrecht en het Korps Landelijk Politie Diensten hebben direct in de omgeving een zoekactie gehouden. Agenten zagen in Papekop bij de spoorwegovergang langs de Johan van Vierbergenweg een auto rijden. Nadat het kentekennummer werd nagetrokken bleek dat de auto onlangs gestolen was in Woerden. Agenten hebben hierop de auto achtervolgd over de Rijksweg A12 in de richting van Utrecht. Onderweg werden meerdere goederen, waaronder een helm, uit de auto gegooid. De inzittenden van de auto wilden vervolgens via de verkeerde weghelft de N11 oprijden. Een politieauto wist dit te voorkomen door de vluchtauto te blokkeren. De politieauto raakte hierdoor beschadigd. De verdachten konden om 11.20 uur worden aangehouden. De politie heeft na de aanhouding langs de weg gezocht naar de weggegooide goederen. Inmiddels is een helm teruggevonden. Het is nog onbekend waar de twee in de auto zijn gestapt. Ook is de politie nog op zoek naar de zwarte brom- of snorfiets. Deze is vermoedelijk tussen Schoonhoven en Papekop achtergelaten. De politie zet het onderzoek voort en heeft diverse getuigen gehoord. De verdachten zijn in verzekeringgesteld. Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken of vinders van de brom- of snorfiets worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844.

---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --