2e persbericht van maandag 26 juli 2004

Eindhoven 26-07-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Jeugdige fietsendieven

Op de Lindenlaan zijn maandag rond 12.00 uur drie Eindhovense jongens van 13, 14 en 17 jaar oud aangehouden. Een getuige zag dat ze op de Frederiklaan een fiets wegnamen. Hij waarschuwde de politie en die kon de jongens aanhouden. De fiets werd teruggevonden in een brandgang. Tegen de jongens wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Fietsendieven aangehouden

In de omgeving van de Jeroen Boschlaan zijn maandagmiddag rond 13.15 uur drie mannen zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Een getuige had gezien dat ze bij een flat aan de Jeroen Boschlaan een fiets hadden weggehaald. De gewaarschuwde politie kon het drietal (31, 38 en 46 jaar oud) vrij snel achterhalen en aanhouden. De 38-jarige man had de fiets bij zich. Tegen de mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Hennepkwekerijen geruimd

Maandagmorgen zijn in een garage achter een woning aan de Geldropseweg twee hennepkwekerijen ontdekt en geruimd. De politie had een tip gekregen en was op onderzoek gegaan. Op de begane grond van de garage en op de eerste verdieping stonden 1356 planten. De planten van de begane grond waren al aardig volgroeid en de andere waren pas geplant. De planten en de apparatuur zijn vernietigd. De stroom was illegaal afgetapt en de energiemaatschappij heeft de stroom afgesloten. De bewoner van woning was niet thuis en moet dus nog gehoord worden.

Helmond: Aangehouden na aanranding

Een man van 37 jaar uit Helmond is maandagmiddag rond 14.00 uur in zijn woning in Helmond-Centrum aangehouden. Kort daarvoor heeft hij in zijn woning een hulpverleenster bedreigd en aangerand. Na enige tijd heeft hij de vrouw weer laten gaan, waarna ze aangifte heeft gedaan. De politie heeft de man aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Someren: Uitkeringsfraude

De Sociale Recherche heeft tegen een 62-jarige man uit Someren en zijn 55-jarige vriendin uit Tsjechië proces-verbaal opgemaakt voor uitkeringsfraude van ruim 102.000 euro. Ze kregen uitkeringen van de gemeenten Eindhoven (1996-1997), Nuenen (1997-2002) en Someren (2002-2004) omdat zij in die perioden op verschillende adressen in die gemeenten zouden hebben gewoond. Uit het onderzoek bleek echter dat de vrouw in die tijd nooit in Nederland woonde en dat de man al die tijd bij haar in Tsjechië verbleef. De man en de vrouw stonden bij kennissen in Eindhoven en bij familieleden in Nuenen en Someren ingeschreven. De betalingen zijn inmiddels stopgezet en de gemeenten Someren en Nuenen gaan een groot gedeelte van de uitkering terug vorderen. De gemeente Eindhoven doet dat niet in verband met het verstrijken van de wettelijke terugvorderingtermijn.