Politie houdt verdachten bankoverval aan

Schoonhoven 26-07-2004 - De politie heeft op maandag 26 juli omstreeks 11.20 uur een 22-jarige Amsterdammer en een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Zij worden verdacht van het plegen van een gewapende bankoverval in Schoonhoven.

Twee mannen met helmen kwamen om 10.30 uur een bank aan de Kerkstraat binnen. De twee bedreigden het aanwezige personeel en klanten met een vuurwapen. Een vrouwelijke klant werd nadat zij was beetgepakt geslagen en viel daarbij op de grond. Een andere klant, een man, schoot de vrouw te hulp. De man raakte vervolgens eveneens in een worsteling met deze overvaller verwikkeld.

Zonder buit De daders verlieten hierna de bank zonder buit en reden weg op een zwarte brom- of snorfiets in de richting van de Havenstraat. De inmiddels gealarmeerde politie van Hollands Midden, Utrecht en het Korps Landelijk Politie Diensten hebben direct in de omgeving een zoekactie gehouden. Agenten zagen in Papekop bij de spoorwegovergang langs de Johan van Vierbergenweg een auto rijden. Nadat het kentekennummer werd nagetrokken bleek dat de auto onlangs gestolen was in Woerden. Agenten hebben hierop de auto achtervolgd over de Rijksweg A12 in de richting van Utrecht. Onderweg werden meerdere goederen, waaronder een helm, uit de auto gegooid.

Blokkeren De inzittenden van de auto wilden vervolgens via de verkeerde weghelft de N11 oprijden. Een politieauto wist dit te voorkomen door de vluchtauto te blokkeren. De politieauto raakte hierdoor beschadigd. De verdachten konden om 11.20 uur worden aangehouden. De politie heeft na de aanhouding langs de weg gezocht naar de weggegooide goederen. Inmiddels is een helm teruggevonden.

Het is nog onbekend waar de twee in de auto zijn gestapt. Ook is de politie nog op zoek naar de zwarte brom- of snorfiets. Deze is vermoedelijk tussen Schoonhoven en Papekop achtergelaten. De politie zet het onderzoek voort en heeft diverse getuigen gehoord. De verdachten zijn in verzekeringgesteld. Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken of vinders van de brom- of snorfiets worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900 8844.