Amsterdam RAI

XLerate 2004
26 jul 2004

VEEL ANIMO VOOR GROOTSTE INDOOR KARTBAAN TER WERELD

Het indoor kartevenement XLerate in Amsterdam RAI is gisteren ronkend afgesloten. Het Europa-complex van de RAI bood van 7 tot en met 25 juli ruimte aan vele autosportieve activiteiten, waaronder een overdekte kartbaan met een recordlengte van 1.500 meter. Ruim 22.000 karters gingen er de afgelopen weken flink tekeer. De organisatie van het evenement was in handen van Amsterdam RAI, in nauwe samenwerking met Bleekemolens Race Planet.

XLerate werd op woensdag 7 juli geopend door de Amsterdamse wethouder en loco-burgemeester Mark van der Horst. De grootste indoor kartbaan ter wereld werd vervolgens door diverse VIP's en bekende Nederlanders ingewijd. Onder andere Rintje Ritsma, Richard Krajicek, dj Jean en Wibi Soerjadi, reden een rondje op het 1,5 kilometer lange kartparcours. Naast deze megabaan kende het evenement een apart circuit met speciale Indy-karts en een speciaal Jeugd Kartcircuit. Ook was er een succesvol randprogramma met spectaculaire activiteiten, zoals rallydemonstraties, actieshows met stuntrijders en een uitgebreid showprogramma.

Bedrijfsuitjes
Sander Nieuwenhuizen van Amsterdam RAI spreekt van een succesvol evenement. We kijken terug op een geslaagd initiatief dat we graag een vervolg geven. Onder meer een uitgebreide publiciteitscampagne en het tegenvallende weer van de afgelopen weken zorgde voor een bezoekersaantal dat ver boven verwachting lag. Er was vooral veel animo voor onze speciale arrangementen. We waren de afgelopen weken de place to be voor bedrijfsuitjes, vrijgezellenfeesten en gezinnen die een gezellig dagje uit wilden beleven.
De mensen die alleen naar het spektakel wilden komen kijken, konden gratis naar binnen. Het totale aantal bezoekers van XLerate is dan ook beduidend hoger dan de ruim 22.000 geregistreerde karters. Nieuwenhuizen: Rond de 35.000 mensen hebben een bezoek gebracht aan het evenement.

Friends-marathon
In samenwerking met Warner Home Video werd tijdens XLerate verder de grootste huiskamer van Nederland ingericht. Op een vloeroppervlakte van duizend vierkante meter kon het publiek gratis de tv-series van de filmmaatschappij bekijken, die op DVD zijn uitgebracht. Afgelopen weekend werd in de grootste huiskamer van Nederland een Friends-marathon gehouden. Warner stelde diverse prijzen beschikbaar aan de fans en liefhebbers die in twee dagen de meeste afleveringen van de populaire sitcom bekeken. De kijkmarathon werd afgesloten met het vertonen van de laatste aflevering van Friends, die pas begin volgend jaar op televisie te zien zal zijn.

Finalerace
Aan de snelste rijder van XLerate werd elke dag een prijs uitgereikt. Alle winnaars van deze Trust XLerate dagcompetitie werden bovendien op de slotzondag van XLerate uitgenodigd om het in een ultieme finalerace tegen elkaar op te nemen. De winnaar ontving een Trust-arrangement voor de DTM-races op het Circuit Park Zandvoort van zondag 5 september aanstaande en een Pioneer MP3-speler. De firma Pioneer stelde voor de snelste rijder van elke XLerate-week tevens een fraaie speakerset ter beschikking. Ook Nintendo stelde prijzen ter beschikking.

Amsterdam, 26 juli 2004

---

Noot voor de redactie /