Eemland zuid, 09.10 uur

Utrecht 26-07-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Inbreker aangehouden

AMERSFOORT Personeel van een bedrijf aan de Kryptonweg betrapte op zondag 25 juli omstreeks 09.40 uur een 32-jarige man uit Amersfoort bij een inbraak.

De Amersfoorter werd op het bedrijfsterrein in de cabine van een geparkeerde vrachtauto aangetroffen. Een ruit van het portier bleek vernield te zijn. De gewaarschuwde politie nam de Amersfoorter over en bracht hem naar het bureau. Hij bekende de inbraak in de vrachtauto. De man zit nog vast.

Fietster valt door overstekende kat

AMERSFOORT De politie verleende op zondag 25 juli omstreeks 13.45 uur op de Assoer assistentie bij een ongeval waarbij een 62-jarige fietster uit Amersfoort betrokken was. De vrouw had een aanrijding gehad met een overstekende kat en was daardoor ten val gekomen. De vrouw bleek gewond te zijn aan een arm en werd met de ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.

Bestuurder onder invloed

AMERSFOORT De politie maakt proces-verbaal op tegen een 19-jarige automobilist uit Amersfoort wegens rijden onder invloed van alcohol en het in bezit hebben van drugs.

Surveillerende politiemensen zagen op zondag 25 juli omstreeks 06.00 uur de Amersfoorter slingerend rijden over de Utrechtseweg. Bij het zien van de politie, wilde de Amersfoorter kennelijk niet dat hij gecontroleerd zou worden, want hij verhoogde zijn snelheid flink. De politie kon hem echter op de Zonnehof in een brandgang klemrijden. Nog voordat de bestuurder werd aangesproken, zagen de politiemensen dat er door hem een zakje uit het raam werd gegooid. Na onderzoek bleek dat er ruim 70 pilletjes inzaten. Onderzocht wordt of het om XTC gaat. Na de ademanalyse op het bureau bleek dat de man 330 ug/l. alcohol in zijn lichaam te hebben.