Rijn&Venen, 09.30 uur

Utrecht 26-07-2004 - Nieuwsberichten Rijn&Venen

Kluisjes opengebroken in zwembad

ABCOUDE Op zondag 25 juli, tussen 13.30 en 15.10 uur, heeft personeel van het zwembad aan de Amsterdamse straatweg geconstateerd dat er twee waardekluisjes waren opengebroken.

Uit het onderzoek dat door de politie en het zwembadpersoneel werd ingesteld, bleek dat de diefstallen mogelijk waren gepleegd door een man die zich voordeed als een gast en op normale wijze een toegangskaartje had gekocht.

Een getuige kon bevestigen dat de man zich had opgehouden bij de zwembadkluisjes en zich verdacht had gedragen.

Uit de kluisjes werden meerdere goederen weggenomen.

Het signalement van de mogelijke verdachte luidt:

Man, ongeveer 30 a 35 jaar, licht getinte huidskleur, normaal postuur en tussen de 1.70 en 1.85 meter lang. Hij was gekleed in een blauwe spijkerbroek, een zwart T-shirt en droeg zwarte schoenen. De man liep nogal zwalkend of mank en droeg een buideltas. Mogelijk heeft de man in zijn nek of op het schoudergedeelte een tatoeage.

De man zou het zwembad hebben verlaten met een grote oranje plastic tas van Blokker of Albert Heijn.

Eventuele getuigen of personen die deze man denken te herkennen, worden verzocht contact op te nemen met de politie op het telefoonnummer 0900-8844.

Rijden onder invloed

BREUKELEN De politie heeft maandag 26 juli, om 02.00 uur, een 43-jarige Amsterdammer aangehouden voor het rijden onder invloed.

De man reed als bestuurder in zijn personenauto over de Provinciale weg en kreeg een stopteken toen hij een wegafzetting naderde. De wegafzetting was opgezet in verband met de melding van een loslopende koe. De adem van de man rook naar alcohol en hij werd aangehouden. Op het politiebureau blies de man 685 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal.