Politie Limburg-Zuid

Zwemmer verdrinkt in visvijver

Heerlen 02-08-2004 - In de visvijver Weggebekker aan de Unolaan in Heerlen is zaterdag 24 juli 2004 een man verdronken die in de vijver zwom. Omstreeks 20.16 uur kreeg de politie een melding dat een man tijdens het zwemmen in de visvijver aan de Unolaan in Heerlen onder water was geraakt en niet meer boven kwam.

Ter plaatse bleek dat twee mannen in de visvijver hadden gezwommen zwemmen. Toen een van hen naar de kant kwam, zwom het latere slachtoffer nog eens terug naar het midden van de vijver en raakte plotseling onder water.
Twee aanwezige vissers zagen een en ander en sprongen direct in het water om de zwemmer te redden. Ondanks herhaalde pogingen lukte dit niet.
Inmiddels was de gealarmeerde politie ter plaatse en sprongen drie agenten in het water. Ondanks diverse duikpogingen wisten zij, mede door het donkere water en de ongeveer 4 meter diepte, het slachtoffer niet te traceren.
Inmiddels was ook de Regionale Brandweer met een duikploeg ter plaatse gekomen.

Op aanwijzingen zwom een duiker naar de plek waar de zwemmer voor het laatst gezien was. Enkele minuten later trof de duiker het lichaam van de zwemmer op de bodem van de vijver aan. Voor hem kwam iedere hulp te laat.