Politie Limburg-Zuid

Man valt 10 meter naar beneden

Maastricht 26-07-2004 - Zaterdag 24 juli 2004 kreeg de politie omstreeks 03.30 uur een melding dat iemand doordraaide in een pand aan de St. Annalaan in Maastricht.

Toen de politie ter plaatse kwam, bleek dat een 35-jarige bewoner zich had opgesloten op zijn kamer. De man slaakte allerlei kreten en wilde de deur niet open maken. Toen plotseling glasgerinkel gehoord werd en de politie op straat ging kijken, bleek op het trottoir een bank te liggen die de bewoner kennelijk door het raam naar beneden had gegooid. De man zelf bungelde aan de dakgoot op een hoogte van ongeveer 10 meter en wilde zelfmoord plegen. Hij hield zich met zijn handen aan de goot vast. Direct renden enkele agenten weer naar boven en trapten de afgesloten deur in. Op het moment dat de agenten de man wilden vastpakken om hem naar binnen te trekken, liet hij los en stortte 10 meter naar beneden. Ernstig gewond bleef hij liggen en werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Omtrent zijn toestand is op dit moment niets bekend.

Op de kamer trof de politie later spullen aan die erop duiden dat de man mogelijk kort voor zijn sprong verdovende middelen heeft gebruikt.