Politie Groningen

Persberichten maandag 26 juli 2004

Provincie Groningen 26-07-2004 -

Oude Pekela: inbraken opgelost
Met de aanhouding van een 25 en een 26-jarige inwoner van Oude Pekela en een 30-jarige inwoner van Winschoten heeft de politie een aantal inbraken opgelost in een supermarkt in het winkelcentrum in Oude Pekela. Tussen januari tot en met deze maand zijn er in totaal negen inbraken in de betreffende supermarkt gepleegd. Daarbij werden onder andere dvd-spelers en buggys buitgemaakt en zo af en toe bier. De werkwijze leek op elkaar. In de meeste gevallen werd een raam vernield, waarna men in het winkelgedeelte kon komen. Uit onderzoek is gebleken dat de genoemde verdachten voor de inbraken in aanmerking kwamen. Ze hebben ieder hun aandeel bekend. Tevens hebben ze nog enkele winkeldiefstallen bekend. De schade is duizenden euro groot. De buit werd verkocht, maar leverde betrekkelijk weinig geld op. De drie verdachten zitten nog vast.

Spijk: automobilist moet rijbewijs inleveren
Een 57-jarige automobilist uit Den Haag moest zondagavond zijn rijbewijs inleveren, nadat hij met zijn auto op de Hogelandsterweg bij Spijk was geklokt op 140 km/u (na correctie). Ter plaatse was maximaal 80 km/u toegestaan. Nadere controle leerde dat de automobilist had gedronken. Uit het alcoholonderzoek bleek dat hij 0.9 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op.

Noordbroek: vrachtauto op de kant
Zondagmorgen is de N33 bij Noordbroek enige tijd afgesloten geweest door een omgeslagen vrachtauto. Het ongeval ontstond nadat de vrachtauto in de berm raakte en de bestuurder waarschijnlijk te fors corrigeerde. De vrachtauto kwam dwars op de weg te staan en sloeg om. Gedurende de bergingswerkzaamheden werd de weg tussen Noordbroek en Siddeburen afgezet. De bestuurder, een 22-jarige inwoner van Appingedam kwam met de schrik vrij. Hij liep wel wat kneuzingen en schaafwonden op, maar kon volstaan met een bezoek aan de dokterspost.

Snelheidscontroles
Op de Flikkezijlsterweg (N33) bij Appingedam zijn zondag 499 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Daarvan reden er 41 te hard. De hoogst genoteerde reed 110 km/u waar maximaal 80 was toegestaan. Op de Hogelandsterweg in Delfzijl passeerden 611 voertuigen de radarcontrole. Daarvan reden er 26 te hard. De toegestane maximumsnelheid was daar 50 km/u. Op de Parallelweg bij Delfzijl (80 km/u) werden 531 voertuigen gecontroleerd. In 2 gevallen werd te snel gereden.