Gemeente Eindhoven

26 juli 2004, no. 198

nulmeting om effecten te kunnen meten
Monitor integrale wijkvernieuwing

Om de vooruitgang en de effecten van integrale wijkvernieuwing de komende jaren te kunnen meten, is er door de afdeling Bestuursinformatie en Onderzoek een monitor integrale wijkvernieuwing ontwikkeld. Deze moet inzicht geven in ontwikkelingen van de leefbaarheid, de ruimtelijke segregatie en de verhouding huur-koopwoningen tijdens en na het proces van wijkvernieuwing.

De resultaten van de eerste meting zijn nu bekend. Deze zogenoemde nulmeting geeft een beeld van de leefbaarheid, segregatie en verhouding huur-koop in 2001. Speciale aandacht krijgen de buurten die als vernieuwingsgebied zijn aangewezen, namelijk de Barrier, Woensel-West, Drents Dorp, Oud-Woensel, Philipsdorp, Genderdal, Bennekel, Bloemenbuurt-Noord, Bloemenbuurt-Zuid, Kruidenbuurt, Lakerlopen en Doornakkers.

In de volgende uitgave van de monitor zal een beeld worden geschetst van de situatie in 2003. Tevens wordt dan de situatie van 2003 vergeleken met die van 2001.
Wie meer wil weten over de monitor integrale wijkvernieuwing kan het rapport bestellen via bio@eindhoven.nl of downloaden als pdf-bestand op www.eindhoven.nl .

Wijkvernieuwing
De komende jaren staat er in Eindhoven heel wat te gebeuren in het kader van de integrale wijkvernieuwing. De gemeente heeft samen met de Eindhovense woningcorporaties in 2000 een plan opgesteld om gedurende de komende tien jaar tien vooroorlogse wijken te vernieuwen. Het gaat dan niet alleen om een vernieuwing en verbetering op fysiek gebied, maar ook op sociaal en economisch gebied. Meer informatie over wijkvernieuwing staat op www.wijkvernieuwing.eindhoven.nl .

© 2004 Gemeente Eindhoven