Ingezonden persbericht


Persbericht

woensdag 7 juli 2004

Kids Ome Joop s Tour staan stil bij
60ste herdenking van slag om Arnhem

Het is dit jaar de 60ste Herdenking van de Slag om Arnhem een moment uit onze geschiedenis die Ome Joop s Tour onder de aandacht van de deelnemende kinderen wil brengen.

Op maandag 26 juli zal direct na de start bij de Eusebiuskerk in Arnhem, worden gefietst naar de Airborne begraafplaats in Oosterbeek. Sam Rubens zal met enkele vrijwilligers aan de kinderen uitleg geven over de Herdenking van de Slag om Arnhem. Hierna zullen de 174 deelnemende kinderen opgepaste wijze stilstaan bij de gevallenen van de Slag om Arnhem en bloemen leggen op de graven.

Voor de redactie:

Ome Joop s Tour is sinds 1950 een initiatief om voor 174 kids, 10 tot en met 13 jaar, een 10-daagse fietsvakantie door een Nederland te organiseren. Een gemêleerd gezelschap waarvan een groot gedeelte om een sociale/maatschappelijk reden wel een fietsvakantie kunnen gebruiken. Bij Ome Joop s Tour ontmoeten ze door sportiviteit en spel andere kinderen.

Ome Joop s Tour wordt gezien als een mini Tour de France door Nederland. Alleen niet zo snel, maar een genot voor deze 174 kinderen.

Ome Joop s Tour 2004 van 25 juli tot en met 4 augustus

Geachte redactie,

Hartelijk dank voor de aandacht die u geeft aan dit unieke evenement. Mocht u nog vragen hebben en of willen reageren, dan kunt u met een van de onderstaande personen contact opnemen.

Actuele informatie kunt u lezen op www.omejoopstour.nl

Stichting Ome Joop s Tour

Postbus 711, 6800 AS Arnhem

Telefoon: 026 364 48 94 Marcel Legerstee (voorzitter)

of

Telefoon: 026 364 37 61 Jos de Geest (pr)

Internet: www.omejoopstour.nl

Email : info@omejoopstour.nl