Gemeente Almelo

PERSBERICHT

Inzendtermijn kunstproject Kwartier verlengd

De inzendtermijn voor jonge kunstenaars voor het kunstproject Kwartier is vanwege de vakantieperiode verlengd tot 15 augustus. Tot die tijd kunnen kunstenaars reacties insturen om mee te doen aan de selectie voor dit project.

Project voor jonge kunstenaars
De gemeente Almelo biedt binnen het project Kwartier in 2005 opnieuw vier jonge kunstenaars en een grafisch vormgever de mogelijkheid een tijdelijke kunsttoepassing te realiseren op een zelfgekozen locatie in de openbare ruimte binnen de gemeente Almelo. De grafisch vormgever verzorgt het drukwerk zoals affiches en uitnodigingen. Het project Kwartier vond in 2004 voor het eerst plaats en krijgt een vervolg in 2005.

Deelname
Belangstellende kunstenaars en grafische vormgevers kunnen reageren door een cv in te sturen met daarbij maximaal tien foto s van eerder door hen gemaakt werk. De Adviescommissie Beeldende Kunst van de gemeente Almelo selecteert daarna vier kunstenaars en een grafisch ontwerper die worden uitgenodigd een schetsontwerp te maken. Op basis daarvan maakt de adviescommissie de definitieve selectie.

Budget
De kunstenaars en grafisch vormgever die worden uitgenodigd een schetsontwerp te maken ontvangen daarvoor ¬ 500,--. Per geselecteerde kandidaat is ¬ 4.000,-- beschikbaar voor uitvoering.

Kriteria
Het project Kwartier is bedoeld voor kunstenaars en grafisch vormgevers die in 2004 niet langer dan twee jaar geleden een erkende kunstopleiding hebben afgerond. Daarnaast moet de deelnemer wonen of werken in Twente.

Inzendtermijn
Inzendingen dienen uiterlijk 15 augustus te zijn ontvangen bij: Gemeente Almelo
T.a.v. Afdeling Cultuur
Postbus 5100
7600 GC Almelo

Met vriendelijke groet,

Jan Beerling
Beleidsmedewerker Cultuur

Gemeente Almelo
Werfstraat 3

1e Etage, kamer 1.47
Postbus 5100
7600 GC Almelo
Almelo
Tel: 0546 - 54 19 35