Gemeente Zaanstad

Ook Hofwijk heeft nu eigen kunstgrasveldje

vrijdag 23 juli 2004

In Hofwijk, achter het hof van Zaenden in Zaandam is een nieuw kunstgras trapveldje aangelegd. Deze is door samenwerking tussen de gemeente Zaanstad, woningbouwcorporatie Saenwonen en de bewoners tot stand gekomen. Zowel de gemeente als Saenwonen hebben 50% van de kosten voor hun rekening genomen. De officiële opening is op dinsdag 27 juli 2004.

Bij de opening wordt er een wedstrijd gespeeld tussen een aantal jeugdteams uit de buurt en een team dat bestaat uit medewerkers van de gemeente Zaanstad, Saenwonen en Welsaen.

Na afloop van de feestelijke opening is er voor de aanwezigen gelegenheid om van een kleine versnapering te genieten.

Op het veldje kunnen de jongeren het gehele jaar door sporten en spelen. Een belangrijk voordeel is dat dit kunstgrasveldjes bijzonder weinig onderhoud van de gemeente vraagt.

Er is ook een plan ontwikkeld om na de zomervakantie, rondom het kunstgrastrapveldje een programma met verschillende uiteenlopende activiteiten te organiseren voor jong en oud. Hiervan is het de bedoeling dat de bewoners uit de wijk zelf met ideeën komen en aan de slag gaan. De gemeente Zaanstad, de stichting Welsaen en Saenwonen vervullen hierin een begeleidende rol. De komende maanden vindt geregeld met de bewoners overleg plaats over hoe dit verder ingevuld wordt.

Door op onderstaande links te klikken kunt u overig nieuws uit de regio vinden.

http://zaanstreek.webregio.nl
www.nhd.nl
www.rtvnh.nl