Eemland noord, 09.40 uur

Utrecht 27-07-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Auto tegen boom

SOEST Op maandag 26 juli raakte een automobilist gewond bij een ongeval.

Rond 21.50 uur reed een 23-jarige automobilist uit Utrecht over de Biltseweg. Door een stuurfout kwam hij in de rechterberm terecht, corrigeerde en kwam weer op de rijbaan terecht, maar belandde daarbij op het weggedeelte van het tegemoetkomende verkeer. Daarbij kwam hij bijna in aanrijding met een 51-jarige automobilist uit Laren (Nh). De Utrechter verloor de macht over het stuur en kwam weer in de berm terecht en botste tegen een boom.

Het slachtoffer werd met nek- en rugklachten per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. Door de politie werd het weggedeelte tussen de Koningsweg en Amsterdamsestraatweg afgezet en door de Regionale Verkeersdienst werd een onderzoek naar de aanrijding ingesteld. De Utrechter bleek geen alcohol te hebben gedronken. Zij auto is weggesleept en de brandweer heeft het wegdek gereinigd.

Vernieling en bedreiging

SOEST Op maandag 26 juli werd een man voor vernieling en bedreiging aangehouden.

In de avond zaten een 46-jarige man uit Soest en zijn vriendin bij een buurman in een caravan aan de Soesterbergsestraat. Rond 20.20 uur hoorden zij glasgerinkel en gingen poolshoogte nemen. Daarbij zagen zij dat een 29-jarige man uit Soest met een bijl bij de caravan van de
46-jarige Soester wegliep. Tevens zagen zij dat twee ruiten van die caravan waren vernield en dat daardoor ook een motor lakschade had opgelopen. De verdachte liep terug naar zijn eigen caravan en de
46-jarige Soester belde de politie. Het drietal liep achter de verdachte aan naar zijn caravan. Bij die caravan werd de 46-jarige man door de 29-jarige verdachte met de dood bedreigd.

De verdachte werd kort daarna aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Tegen hem wordt proces-verbaal voor vernieling en bedreiging opgemaakt. Wat de aanleiding tot de vernieling en bedreiging was, is nog niet bekend.