Gemeente Enschede

Spetterende wateractiviteiten


Enschede, 27-07-2004

Water genoeg in het Ledeboerpark

In het Ledeboerpark is er voor vakantievierders van alles te beleven deze zomer. Kinderen kunnen op avontuur gaan bij de Natuurspeelplaatsen; vooral de waterspeelplek wordt druk bezocht ondanks de regen. Voor fietsers is er een boekje met een fraaie fietstocht te verkrijgen bij bezoekerscentrum Het Lammerinkswönner. Het granenpad dat over de es leidt is een grote trekpleister voor wandelaars en fotografen.

In een gratis brochure staan bovendien de verschillende graansoorten die hier groeien beschreven. De tentoonstelling 'Enschede Waterstad' spettert behoorlijk in deze zomermaanden.

Waterspelletjes

Voor kinderen die van avonturen houden zijn er op vier plekken in het Ledeboerpark en op landgoed Het Wageler spannende Natuurspeelplaatsen ingericht. Ze kunnen bijvoorbeeld eens flink gaan knoeien en kliederen met water bij de waterspeelplek, een mooie wigwam opbouwen op de huttenbouwplaats en ondergronds gaan in de dassenburcht.

De Natuurspeelplaatsen zijn te vinden op de publicatieborden die op verschillende plekken in het park staan.

Er op uit met de fiets

Enschedeërs en vakantiegangers willen in de vakantie graag op de fiets genieten van het fraaie Twentse landschap. Voor hen heeft de afdeling NatuurEducatie een mooie fietstocht beschreven die langs de fraaiste plekjes in het Twentse landschap leidt. Het fietsboekje met de routebeschrijving is gratis te verkrijgen in de bezoekerscentra Het Lammerinkswönner, Hof Espelo van Landschap Overijssel en in Boekelo. De fraaie route voert o.a. langs onverharde weggetjes en over het erf van boerderijen en er kan vanuit ieder bezoekerscentrum gestart worden.

Enschede Waterstad

Tot en met 22 augustus is in bezoekerscentrum Het Lammerinkswönner de expositie 'Enschede Waterstad' te zien en te beleven. In deze interactieve tentoonstelling kunnen volwassenen en kinderen ontdekken, waar alle regendruppels in Enschede heengaan en welke route ze door de stad heen afleggen. Kinderen kunnen een regendruppel volgen door het riool met enge ratten of 'spetterend' door een wadi kruipen. Doe een waterwens voor de stad of schrijf je eigen watergedicht; waarom drijft een boot in het water; hoe smaken verschillende watertjes, doe een wateronderzoekje of speel een waterspel; test je waterkennis op de waterfiets. Het is allemaal mogelijk op deze fantasierijke en leerzame expositie met als ondertitel 'Van de drup in de wadi'

Openingstijden en meer informatie

Bezoekerscentrum Het Lammerinkswönner is bereikbaar via de ingang van het Abraham Ledeboerpark aan de Hengelosestraat in Enschede. Na 300 meter aan de rechterkant is het gemeentelijk bezoekerscentrum. Het bezoekerscentrum van de afdeling NatuurEducatie is open van ma. t/m vr. van 8.00-16.00 uur en op zondag van 11.00-17.00 uur. Op zaterdag is het bezoekerscentrum gesloten.

---

Gepubliceerd op 27-07-2004 © Copyright gemeente Enschede Naar