Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Doesburg - Groep van 8 jongeren bekent vernielingen
Publicatiedatum: 27-07-2004

Door de politie in Doesburg is een onderzoek afgerond naar een groot aantal vernielingen en baldadigheid gepleegd door een groep van acht jongeren. De politie heeft op 21 juli j.l. de processen-verbaal naar Justitie gezonden.
De acht jongeren bekenden in wisselende samenstelling in de periode tussen augustus vorig jaar tot half april dit jaar, zich schuldig te hebben gemaakt aan een groot aantal vernielingen (openlijke geweldpleging tegen goederen).
Bij de politie kwamen in totaal twintig aangiften binnen van o.a. vernielingen van ramen van scholen, woningen en auto's. Daarnaast vernieling van lampen in een flat, van het dak van een schuur, speeltoestellen op schoolpleinen, vernielingen bij een kinderdagverblijf en een sporthal, brandstichting bij een school, diefstal van een fiets vanaf een camping, bedreiging en diefstal van kratten lege flesjes.
De jongeren in de leeftijd tussen 15 en 18 jaar zijn allen woonachtig in Doesburg. Begin april is het onderzoek gestart met de aanhouding van enkele jongeren voor vernielingen bij een school.

voor nadere informatie:
peter meijer
026-3524308

---

Gelderland-Midden