Politie Groningen

Persberichten dinsdag 27 juli 2004

provincie Groningen, 27-07-2004 -

Groningen: politie op zoek naar getuigen na straatroof
De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof, die zondag avond tussen 19.30 en 20.00 uur in de Polluxstraat plaatsvond. Een 95-jarige vrouw uit Groningen liep vanuit de Castorstraat naar de Polluxstraat en werd vervolgens door drie of vier jongens, rijdend op een fiets, benaderd. Hierop griste een van de verdachten de vrouw haar tas uit haar hand, waarna de jongens hard wegfietsten in de richting van de Zonnelaan. De hoogbejaarde vrouw bleef ongedeerd. De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van deze straatroof of naar mensen die iets kunnen zeggen omtrent dit misdrijf. Hiervoor kan men contact opnemen met de districtsrecherche in Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844.

Groningen / Ten Boer: mannen aangehouden na openlijke geweldpleging De politie heeft maandagavond op de Provincialeweg N360 bij Ten Boer twee mannen van 21 en 25 jaar, beiden uit Delfzijl, aangehouden voor openlijke geweldpleging en mishandeling. De mannen worden ervan verdacht dat zij eerder op de avond een 29-jarige man uit Groningen op de Grote Markt hebben mishandeld. Het slachtoffer werd met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. Het duo werd in een personenauto op de Provincialeweg N360 getraceerd. Zij werden op grond van een goed signalement worden aangehouden. Beide verdachten zijn ingesloten. Zij worden vandaag gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: verkeersovertreder geeft valse naam op
In de Hoekstraat heeft de politie maandagavond een 22-jarige man uit Meppel aangehouden na het plegen van enkele verkeersovertredingen. Politieagenten zagen dat de Drent met hoge snelheid door de Hoekstraat reed en daarbij overlast veroorzaakte middels harde muziek. De automobilist werd door de politie in zijn auto staande gehouden. Bij het uitschrijven van de bekeuring voor het veroorzaken van overlast middels harde muziek gaf de Drent een valse naam op. Hierop werd hij meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek zijn ware identiteit. Bij controle bleek tevens dat de man niet over een rijbewijs beschikte. Met drie bekeuringen op zak mocht de verdachte het politiebureau verlaten.

Groningen: dronken automobilist aangehouden
De politie heeft maandagavond in de Kleine Molenstraat een 26-jarige man uit Assen aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten zagen de Drent in zijn auto rijden, terwijl hij twee
geslotenverklaringen negeerde. Hij kreeg een stopteken en bracht zijn auto in de Kleine Molenstraat tot stilstand. Daar probeerde de automobilist zich aan de politie te ontrekken, maar kon de agressieve Drent worden overmeesterd. De man verkeerde in een kennelijke staat van dronkenschap en was geen ademanalyse mogelijk. Tevens bleek dat de Assenaar niet over een rijbewijs beschikte. Hij werd later op het politiebureau gehoord. De politie maakt proces-verbaal op. De automobilist mocht na verhoor met enkele bekeuringen op zak het politiebureau verlaten.

Onderdendam: snelheidcontrole
Op de Bedumerweg in Onderdendam zijn maandagmiddag 571 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Daarvan reden 90 automobilisten te hard. De hoogst genoteerde reed 95 km/u, waar maximaal 50 was toegestaan.

Delfzijl, Uithuizen, Middelstum: gordelcontroles
Op de Jachtlaan in Delfzijl heeft de politie maandagmiddag een gordelcontrole gehouden. Vijf bestuurders droegen geen gordel en kregen daarvoor een bekeuring. Op de Havenweg in Uithuizen heeft de politie maandagavond 55 automobilisten gecontroleerd op het dragen van een gordel. Zes bestuurders droegen geen gordel en kregen daarvoor een bekeuring.

Woudbloem: automobilist onder invloed
Aan de Woudbloemlaan heeft de politie maandagavond een 43-jarige automobilist uit Woudbloem aangehouden voor het rijden onder invloed. De automobilist was op de kruising van de Woudbloemlaan en de Goldbergweg tegen een boom gereden. Daarna is hij teruggereden naar de Hoofdweg van Scharmer, waar politieagenten de bestuurder aantroffen bij zijn zwaar beschadigde auto. Hij werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Daar bleek dat de automobilist 2,3 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte is na verhoor heengezonden. Hij kreeg een rijverbod van 13 uur opgelegd en moest zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Winschoten: motorrijder gewond bij ongeval
Bij een verkeersongeval in de Vossenkamp in Winschoten is maandagavond een 31-jarige motorrijder uit Winschoten gewond geraakt. De man reed op zijn motor vanuit de Molenweg in de richting van de kruising Jachtlaan en de Vossenkamp. Hij wilde op het kruispunt linksaf slaan de Vossenkamp op. Daarbij verleende hij geen voorrang aan een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 25-jarige vrouw uit Winschoten. De motorrijder werd aangereden kwam ten val. Hij liep diverse schaafwonden op en is voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis.