QUALCOMM INCORPORATED

QUALCOMM kondigt resultaten aan voor derde kwartaal van 2004

QUALCOMM INCORPORATED (1)

QUALCOMM kondigt resultaten aan voor derde kwartaal van 2004

SAN DIEGO, July 26/PRNewswire/ --


- Opbrengsten USD 1,3 miljard, WPA USD 0.58


- Opbrengsten USD 1,3 miljard, WPA 0,57, exclusief QSI Segment

QUALCOMM Incorporated (NASDAQ: QCOM) heeft vandaag haar resultaten bekendgemaakt voor het derde kwartaal dat eindigde op 27 juni 2004. De resultaten waren USD 1,3 miljard in het derde kwartaal van belastingjaar 2004, een year-over-year stijging van 50 procent en een sequentiële stijging van 10 procent. Het nettoresultaat over het derde kwartaal van belastingjaar 2004 bedroeg USD 486 miljoen, een year-over-year stijging van 154 procent en een onveranderde sequentiële stijging. De verwaterde winst per aandeel bedroeg USD 0.58 in het derde kwartaal, een year-over-year verbetering van 152 procent en een onveranderde sequentiële stijging.

Het nettoresultaat over het derde kwartaal van belastingjaar 2004, exclusief het segment QUALCOMM Strategic Initiatives (QSI) bedroeg USD 483 miljoen, een year-over-year stijging van 81 procent en een sequentiële stijging van 9 procent. De verwaterde winst per aandeel over het derde kwartaal van belastingjaar 2004, exclusief QSI bedroeg USD 0,57, een year-over-year stijging van 73 procent en een sequentiële stijging van 8 procent. Achterin dit persbericht vindt u meer gedetailleerde overzichten over de totale resultaten van QUALCOMM en de resultaten exclusief QSI. Eerdere periodieke overzichten zijn te vinden op onze webpagina voor Investor Relations op www.qualcomm.com.

'De CDMA-markt blijft indrukwekkende groei vertonen dankzij het feit dat wereldwijd steeds meer abonnees de voordelen benutten van de derde generatie CDMA-netwerken,' aldus Dr. Irwin Mark Jacobs, voorzitter en CEO van QUALCOMM. 'De hogere opbrengsten en winsten worden gestuurd door een recordvraag naar onze chipsets en een WCDMA-omzet die boven de verwachting ligt. Eenentwintig fabrikanten van apparaten gebruiken QUALCOMM's chipsets en systeemsoftware voor hun WCDMA-technologie. Dit is de grootste klantenkring in de sector die met een enkele leverancier van WCDMA draadloze chipsets werkt. Dit kwartaal bedroegen de WCDMA-royalties 25 procent van het totale aantal royalties ontvangen van derde partijen. We verwachten dat de WCDMA-inkomsten een steeds groter deel zullen uitmaken van onze financiële resultaten dankzij nieuwe en zich uitbreidende netwerken en aantrekkelijke apparatuur die voor de abonnees op de markt worden gebracht alsook vanwege toegenomen concurrentie onder de 3G-operators.'

'3G CDMA blijft wereldwijd snel doorgroeien en momenteel maken meer dan 117 miljoen abonnees gebruik van deze 3G-service na een snelle overgang van 2G. In Zuid-Korea zijn bovendien meer dan 7 miljoen abonnees overgestapt op 1xEV-DO en dit toont een grote consumentenvraag naar draadloze breedbanddata, vooral wanneer het gaat om multimedia downloads en geavanceerde games. In de VS zullen we binnenkort drie nationale operators hebben alsook een aantal regionale operators die aan zowel consumenten alsook bedrijven derde-generatie draadloze service zullen aanbieden . De eerste operator in de VS die
1xEV-DO gebruikte was Verizon Wireless en recentelijk is ook Sprint PCS hierop overgegaan. Ook AT&T wireless is nu met WCDMA op vier markten actief. Alle 3G operators profiteren van de ervaring die we hebben opgedaan met CDMA2000 advanced services en apparatuur. Hierdoor blijft de beschikbaarheid van aantrekkelijke toepassingen en apparatuur gewaarborgd en wordt de evaluatie van de verschillende marktstrategieën onderbouwd. QUALCOMM blijft nauw samenwerken met alle 3G operators om een succesvolle wereldwijde lancering van CDMA te bewerkstelligen. We blijven grondig investeren in research en development, en hierdoor kunnen we niet alleen over die service en apparatuur beschikken die de operators van ons wensen, maar ook kunnen we kosten besparen, en de support uitbreiden die door BREW mogelijk wordt gemaakt.

De winst over het derde kwartaal van belastingjaar 2004 nam toe met USD 449 miljoen in vergelijking met het derde kwartaal van belastingjaar 2003, inclusief een winsttoename van USD 236 miljoen van QUALCOMM CDMA Technologies (QCT) en een winsttoename van USD 194 miljoen van QUALCOMM Technology Licensing (QTL). QCT heeft in het derde kwartaal van belastingjaar 2004 zo'n 35 miljoen telefoonchips voor Mobile Station Modem(tm) en MSM(tm) verkocht, tegenover 23 miljoen in het derde kwartaal van belastingjaar 2003. Bovendien nam de winst van QTL toe ten opzichte van vorig jaar en dit was vooral te danken aan een grotere afzet van onze licentiehouders van telefoons met een hogere verkoopprijs. In het derde kwartaal van belastingjaar 2004 hebben onze licentiehouders laten weten dat ze in het tweede kwartaal van belastingjaar 2004 zo'n 38 miljoen telefoons hebben verkocht tegenover 26 miljoen in het derde kwartaal van belastingjaar 2003.

De uitgaven voor Research & Development (Onderzoek en Ontwikkeling) bedroegen in het derde kwartaal van belastingjaar 2004 USD 194 miljoen, een stijging van 43 procent ten opzichte van het derde kwartaal van belastingjaar 2003. Dit is voornamelijk te danken aan de hogere kosten voor geïntegreerde circuitproducten en bedrijfsinitiatieven ter ondersteuning van multimedia toepassingen, supersnelle draadloze internettoegang en multimode-, multiband-, en multinetwerkproducten zoals CDMA2000 1xEV-DO/1xEV-DV, GSM1x en WCDMA (UMTS).

Algemene kosten en kosten voor verkoop en administratie bedroegen USD 162 miljoen in het derde kwartaal van belastingjaar 2004, een stijging van 40 procent ten opzichte van het derde kwartaal van belastingjaar 2003. Dit is grotendeels te wijten aan toename in personeelskosten, een liefdadigheidsgift ter ondersteuning van onderzoek op het vlak van techniek en wiskunde, en juridische kosten.

We verwachten dat onze jaarlijkse inkomstenbelastingtarieven over de lopende activiteiten voor het belastingjaar 2004 respectievelijk zo'n 29 en 30 procent zullen bedragen voor QUALCOMM in zijn geheel en QUALCOMM zonder QSI. Het tarief voor QUALCOMM is lager dan dat voor QUALCOMM zonder QSI vanwege bepaalde vermogensverliezen die alleen bij QSI voorkomen. In het tweede kwartaal van belastingjaar 2004 werden de jaarlijkse inkomstenbelastingtarieven over de lopende activiteiten geschat op 30 procent voor zowel QUALCOMM in zijn geheel en QUALCOMM zonder QSI. In belastingjaar 2003 bedroegen onze jaarlijkse inkomstenbelastingtarieven over de lopende activiteiten respectievelijk zo'n 34 en 33 procent voor QUALCOMM in zijn geheel als QUALCOMM zonder QSI. De in vergelijking met vorig jaar lager ingeschatte jaarlijkse inkomstenbelastingtarieven waren voornamelijk het gevolg van een hogere verwachte winst in het buitenland en hierover wordt minder belasting betaald.

Strategische initiatieven van QUALCOMM

In het segment QUALCOMM Strategic Initiatives (QSI) zijn onder andere onze strategische investeringen en gerelateerde baten en lasten opgenomen. Onze QSI activiteiten op het gebied van operator investeringen blijven volgens de plannen verminderen. Dankzij de verkoop van TowerCo in het tweede kwartaal van belastingjaar 2004 hebben we niet langer investeringsbelangen in de Braziliaanse Vesper Operating Companies. In het derde kwartaal van belastingjaar 2004 bestonden de QSI-resultaten voornamelijk uit een verlies van USD 18 miljoen aan eigen vermogen. Het grootste deel hiervan had te maken met onze investering in Inquam wat gedeeltelijk werd gecompenseerd door een investeringswinst en opbrengst van USD 11 miljoen en andere opbrengsten ter waarde van USD 5 miljoen dankzij de overdracht van een deel van onze FCC Auction Discount Voucher aan een draadloze operator.

Aandelensplitsing

Op 13 juli 2004 heeft de Raad van Bestuur van QUALCOMM besloten tot een twee-voor-een aandelensplitsing. De gewone aandelen van het bedrijf zullen worden omgezet in aandelendividend. Het niet-belastbare aandelendividend zal worden uitgekeerd op 13 augustus 2004 aan aandeelhouders die vanaf 23 juli 2004 of daarvoor geregistreerd zijn.

Voor de cijfers per aandeel die in dit overzicht zijn opgenomen gelden de cijfers van voor de splitsing.

Driemaandelijks kasdividend

Op 13 juli 2004 kondigden wij aan dat het driemaandelijkse dividend met 40 procent was gestegen van USD 0.10 tot USD 0.14 per gewoon aandeel. Het nieuwe dividend zal van kracht zijn voor de driemaandelijkse dividenduitkering op 24 september 2004 aan aandeelhouders die vanaf het einde van de werkdag op 27 augustus 2004 of daarvoor geregistreerd zijn. Dankzij dit dividend zal ons jaarlijks dividend USD 0.56 per gewoon aandeel bedragen.

Bedrijfsverwachting

De volgende uitspraken zijn toekomstvoorspellingen en de feitelijke resultaten kunnen hiervan dan ook afwijken. Zie de opmerking over deze toekomstvoorspellingen in dit persbericht voor een beschrijving van bepaalde risicofactoren en QUALCOMM's jaarverslagen en kwartaalverslagen die zijn gedeponeerd bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Vanwege hun aard kunnen bepaalde posten voor lasten en baten niet nauwkeurig voorspeld worden. Het gaat hierbij om investeringswinsten en -verliezen, inkomsten die voortkomen uit het gebruik van onze FCC Auction Discount Voucher en waardevermindering van de activa. Daarom neemt het bedrijf dergelijke posten niet op in haar bedrijfsverwachting en de feitelijke resultaten kunnen dan ook wezenlijk afwijken van de bedrijfsverwachting als het bedrijf deze kosten of baten op zou nemen.

Vierde kwartaal van belastingjaar 2004

Gebaseerd op de huidige bedrijfsverwachting stellen we onze verwachting voor belastingjaar 2004 positief bij. We verwachten nu dat over belastingjaar 2004 de winst zonder het QSI segment met zo'n 33 procent zal toenemen - 35 procent year-over-year, en een winst per aandeel (zonder het QSI segment) van USD 2.15 tot USD 2.18, vergeleken met USD 1.42 in het voorgaande belastingjaar. Bovendien verwachten we dat in kalenderjaar 2004 op de telefoonmarkt 161 - 168 miljoen telefoons in omloop zullen zijn waarop royalties worden berekend. We verwachten bovendien dat de verkoopprijs zal toenemen tot zo'n USD 209, terwijl we eerder met een verkoopprijs van USD 195 rekening hielden.

Gebaseerd op de huidige gegevens verwachten we dat de totale winst van QUALCOMM met zo'n 33 procent zal toenemen -- 35 procent year-over-year, en een winst per aandeel voor QUALCOMM in zijn geheel van USD 2.12 tot USD 2.15, vergeleken met USD 1.01 in het voorgaande belastingjaar, inclusief een verwacht verlies van USD 0,03 per aandeel voor het QSI segment voor belastingjaar 2004.

Liquide middelen en verkoopbare effecten

QUALCOMM's liquide middelen en zowel kortlopende en langlopende verhandelbare effecten bedroegen aan het eind van het derde kwartaal van belastingjaar 2004 in totaal zo'n 7,0 miljard, tegenover USD 5,4 miljard op 28 september 2003 en USD 5,0 miljard op 29 juni 2003. In het derde kwartaal van belastingjaar 2004 keerden wij USD 81 miljoen uit aan cash dividend, wat neerkomt op USD 0,10 per aandeel. In het derde kwartaal van belastingjaar 2004 werden de kasoverdrachten van QSI gecompenseerd door kasoverdrachten naar QSI waardoor een netto kasoverdracht van QSI gerealiseerd werd van nul. Gedetailleerde overzichten over de totale liquide middelen van QUALCOMM en de verhandelbare effecten, exclusief het QSI segment zijn achterin dit persbericht opgenomen.

Resultaten van bedrijfsonderdelen

De volgende tabellen met informatie over de verschillende bedrijfsonderdelen zijn aangepast ter afspiegeling van de reorganisatie bij SnapTrack (opmerking 1) en opgeheven activiteiten (opmerking 3) (in duizenden dollars, behalve de cijfers per aandeel):

(Alle cijfers zijn uitgedrukt in Amerikaanse dollars)

Derde kwartaal - belastingjaar 2004

Samengevoegde
Segmenten QCT(1) QTL QWI(1) Posten(2) Inkomsten 789.978 436.449 149.636 (35.537) Verandering t.o.v. vorig jaar 43% 80% 26% N/B Verandering t.o.v. vorig kwartaal 11% 12% 3% N/B Winst voor belasting 254.160 398.187 4.141 15.734 Verandering t.o.v. vorig jaar 54% 82% (4%) N/B Verandering t.o.v. vorig kwartaal (1%) 10% 7% N/B Nettowinst
Verandering t.o.v. vorig jaar
Verandering t.o.v. vorig kwartaal
Verwaterde winst per aandeel (4)
Verandering t.o.v. vorig jaar
Verandering t.o.v. vorig kwartaal

Derde kwartaal - belastingjaar 2004

QUALCOMM Totaal Segmenten zonder QSI QSI QUALCOMM Opbrengsten 1.340.526 -- 1.340.526 Verandering t.o.v. vorig jaar 50% (100%) 50% Verandering t.o.v. vorig kwartaal 10% (100%) 10% Winst voor belasting 672.222 (4.169) 668.053 Verandering t.o.v. vorig jaar 69% 41% 71% Verandering t.o.v. vorig kwartaal 8% 72% 10% Nettowinst 482.757 3.667 486.424 Verandering t.o.v. vorig jaar 81% N/B 154% Verandering t.o.v. vorig kwartaal 9% (92%) 0% Verwaterde winst per aandeel (4) 0,57 0,00 0,58 Verandering t.o.v. vorig jaar 73% 100% 152% Verandering t.o.v. vorig kwartaal 8% (100%) 0%

Tweede kwartaal - belastingjaar 2004

Samengevoegde Segmenten QCT(1) QTL QWI(1) posten(2) Opbrengsten 711.257 390.257 144.627 (30.522) Resultaten (verlies) van
Lopende activiteiten
voor belasting 257.956 361.591 3.864 1.704 Winsten van opgeheven
activiteiten, netto na bel.(3)
Nettowinst
Verwaterde winst per
gewoon aandeel (4)

Tweede kwartaal - belastingjaar 2003

QUALCOMM Totaal Segmenten zonder QSI QSI QUALCOMM Opbrengsten 1.215.619 29 1.215.648 Resultaten (verlies) van lopende
activiteiten voor bel. 625.115 (15.055) 610.060 inst van opgeheven
activiteiten, netto na bel. (3) -- 47.148 47.148 Nettoresultaat 442.419 46.018 488.437 Verwaterde winst per gewoon
aandeel (4) 0,53 0,05 0,58

Derde kwartaal - belastingjaar 2003

Samengevoegde Onderdelen QCT(1)(i) QTL QWI(1) posten(2)(i) Opbrengsten 554,081 242.479 118.594 (23.887 )
Resultaten (verlies) van
lopende activiteiten
voor belasting 165.195 218.363 4.315 10.181 Winsten van opgeheven
activiteiten, netto na bel.(3)
Nettowinst (verlies)
Verwaterde winst per
gewoon aandeel (4)

Derde kwartaal - belastingjaar 2003

QUALCOMM Totaal Segmenten zonder QSI QSI QUALCOMM Opbrengsten 891.267 325 891.592 Resultaten (verlies) van lopende
activiteiten voor bel. 398.054 (7.024) 391.030 Winst van opgeheven
activiteiten, netto na bel. (3) -- (49.383) 49.383 Nettoresultaat (verlies) 266.697 (75.008) 191.689 Verwaterde winst per gewoon
aandeel (4) 0,33 0,09 0,23

Negen maanden - belastingjaar 2004

Samengevoegde Segmenten QCT(1) QTL QWI(1) posten(2)

Opbrengsten 2.249.613 1.180.127 432.571 (99.651) Verandering t.o.v. vorig jaar 18% 56% 19% N/B Winst (verlies) van lopende
activiteiten voor bel. 772.593 1.084.451 13.672 33.476 Verandering t.o.v. vorig jaar 15% 59% (26%) N/B Verlies van opgeheven
activiteiten, netto na bel. (3)
Nettoresultaat (verlies)
Verwaterde winst (verlies)
per gewoon aandeel (4)
Verandering t.o.v. vorig jaar

Negen maanden - belastingjaar 2004

QUALCOMM Totaal Segmenten zonder QSI QSI QUALCOMM Opbrengsten 3.762.660 88 3.762.748 Verandering t.o.v. vorig jaar 26% 91% 26% Winst (verlies) van lopende
activiteiten voor bel. 1.904.192 (22.723) 1.881.469 Verandering t.o.v. vorig jaar 55% 86% 55% Verlies van opgeheven
activiteiten, netto na bel. (3) -- (11.088) (11.088) Nettowresultaat (verlies) 1.343.905 (16.751) 1.327.154 Verwaterde winst per gewoon
aandeel (4) 1,61 0,02 1,59 Verandering t.o.v. vorig jaar 42% 96% 141%

Negen maanden - belastingjaar 2003

Samengevoegde Segmenten QCT(1)(i) QTL QWI(1) posten(2)(i) Opbrengsten 1.904.994 758.012 362.450 (49. 447)
Winsten (verlies) van
lopende activiteiten
voor belasting 673.024 683.964 18.419 5.598 Verlies van opgeheven
activiteiten, netto na bel.(3)
Nettoresultaat (verlies)
Verwaterde winst (verlies)
Per gewoon aandeel (4)

Negen maanden - belastingjaar 2003

QUALCOMM Totaal Segmenten zonder QSI QSI QUALCOMM Opbrengsten 2.976.009 974 2.976.983 Resultaten (verlies) van lopende
activiteiten voor bel. 1.381.005 (163.542)1.217.463 Winst van opgeheven
activiteiten, netto na bel. (3) -- (239.029) (239.029) Nettowinst (verlies) 925.273 (389.234) 536.039 Verwaterde winst per gewoon
aandeel (4) 1,13 0,48 0,66


1. In het tweede kwartaal van belastingjaar 2004 heeft het Bedrijf zijn volledige dochteronderneming SnapTrack, Inc. (SnapTrack) gereorganiseerd. SnapTrack ontwikkelt draadloze positiebepalings-technologie en voor de reorganisatie werden de resultaten van SnapTrack opgenomen in het QCT-segment. Sinds de reorganisatie worden de opbrengsten en resultaten van SnapTrack's server software activiteiten (software voor plaatsgebonden services en toepassingen) opgenomen in de QIS-divisie van het QWI-serment. De opbrengsten en resultaten die betrekking hebben op SnapTrack's 'client business' (de gpsOne(tm) technologie die onderdeel uitmaakt van de geïntegreerde circuitproducten) blijft onderdeel van het QCT-segment. Segmentgegevens uit een eerdere periode zijn bijgesteld zodat ze voldoen aan de nieuwe overzichtmethode van de segmenten.


2. Het samenvoegen van posten met betrekking tot opbrengsten bestaat voornamelijk uit andere segmentopbrengsten die niet worden genoteerd minus intersegment-eliminaties. Het samenvoegen van posten die betrekking hebben op winst voor belasting bestaat voornamelijk uit bedrijfskosten, kosten die niet worden geplaatst onder de segmenten vanwege rapportagedoeleinden van het bestuur, reserve-inkomsten uit investeringen, niet-rapporteerbare segmentresultaten, interestkosten en de eliminatie van 'inter-company' winst.


3. In belastingjaar 2004 heeft het Bedrijf zijn geconsolideerde dochterondernemingen Vesper Operating Companies en TowerCo verkocht en zijn de 'personal mobile service' (SMP) vergunningen geretourneerd aan Anatel, het Braziliaanse regelgevend agentschap voor telecommunicatie. De resultaten van Vesper Operating Companies en TowerCo, inclusief de verliezen en winsten die op de verkooptransacties en de SMP-vergunningen werden gerealiseerd zijn vermeld als opgeheven activiteiten. De overzichten van activiteiten enkasstromen van het Bedrijf voor alle voorgaande periodes zijn aangepast om de opgeheven activiteiten duidelijk weer te geven.


4. Het totaal van de winst per aandeel is mogelijk niet gelijk aan de totale winst per aandeel als gevolg van afrondingen.

(i) Bijstellingen volgens de bovenstaande opmerkingen.

N/B - Niet van Belang

Overzicht van de bedrijfssegmenten

QUALCOMM CDMA Technologies (QCT)


- Heeft in het derde kwartaal van belastingjaar 2004 wereldwijd zo'n 35 miljoen MSM telefoonchips aan klanten geleverd, tegenover zo'n 23 miljoen in het derde kwartaal van belastingjaar 2003 en zo'n 32 miljoen in het tweede kwartaal van belastingjaar 2004. - Heeft CSM(tm) infrastructuurchips geleverd voor 3G CDMA200 1X en 1xEV-DO ter ondersteuning van zo'n 4,6 miljoen equivalente spraakbanden, tegenover zo'n 2,2 miljoen in het derde kwartaal van belastingjaar 2003 en zo'n
5,7 miljoen in het tweede kwartaal van belastingjaar 2004. Equivalente spraakbanden hebben de voorkeur boven de huidige chips omdat onze CSM infrastructuurchip 8 tot 32 spraakbanden ondersteunt.
- Is aan de grote vraag naar chipsets tegemoetgekomen door capaciteit toe te voegen aan huidige leveranciers en ook zijn mogelijk nieuwe leveranciers geëvalueerd om aan toekomstige wensen tegemoet te kunnen komen.

- Kondigde volgens schema de monsterlevering aan van de eerste chips van het Enhanced Media Platform. Met de MSM6150(tm) chipset voor CDMA2000 1X en de MSM 6550(tm) chipset voor CDMA2000 1X, 1xEV-DO en GSM/GPRS wordt een aanzienlijk grotere processing capaciteit bereikt en
verbeterde audio-, video-, camera- en grafische mogelijkheden. Deze prestatiegerichte, volledig geïntegreerde enkelvoudige chipoplossingen zijn geoptimaliseerd om de vraag naar data-intensieve draadloze multimedia te vergroten.

- Kondigde de MSM 6250(tm) chipset-oplossing aan voor een maximale datatransfer van 7,2 Mbps. Hierdoor kunnen meer gegevens worden overgebracht en dit is nodig voor geavanceerde gegevensdiensten als High Speed Downlink Packet Access (HSDPA), onderdeel van de volgende generatie WCDMA (UMTS) standaard. Verwacht wordt dat de eerste monsters van de MSM 6280(tm) in de tweede helft van 2005 geleverd kunnen worden.

- Kondigde het Convergence Platform aan, bestaande uit drie chipset-oplossingen: MSM 7200(tm), MSM 7500(tm) en MSM 7600(tm). Dankzij deze chipsets kan de functionaliteit van consumentenelektronica gecombineerd worden met draadloze apparaten zoals hifi entertainment, interactieve games in 3D, een camera-interface voor zes megapixels en een video kwaliteit van 30 frames per seconde.

- Heeft diverse nieuwe multimedia-producten aangekondigd en ontwikkeld, waaronder:

-- Cmix(tm), een 'handset messenging' technologie op basis van QUALCOMM's Compact Media Extensions(tm) multimedia software, dat op de markt reeds zijn waarde heeft bewezen.

-- Vergunning verkregen voor Q3D(tm) en Qxpander(r) technologieën van Qsound Labs, Inc., marktleider op het vlak van de ontwikkeling van audio- en spraaksoftware-oplossingen voor 3D-audio.

- Kondigde diverse nieuwe kostenbesparende producten en verbeteringen aan op het gebied van radioOne(tm) Zero Intermediate Frequency (ZIF), waaronder:

-- De RFR 6135 ontvangst FR chip, een volledig geïntegreerde radioOne ZIF-oplossing voor CDMA2000 1X en 1xEV-DO voor de optimalisering van handsets met hoge bandbreedten.
-- Levering volgens schema van monsters van de enkelbandige RFR 6122(tm) en RFT 6122(tm) radioOne ZIF chips, de eerste CDMA2000 1X apparaten in de sector die met RF CMOS (Complementary Metal Oxide Semiconductor) procestechnologie zijn ontwikkeld.
-- Uitbreiding van het RFR 6155(tm) apparaat, QUALCOMM's eerste dubbelbands RF CMOS ontvangstchip voor CDMA2000 1X en het RFT 6150(tm) uitzendapparaat voor dubbelbandige roaming-mogelijkheden.
-- De radioOne RFR 6275(tm) 'diversity receive chip' voor de uitbreiding van de netwerkcapaciteit en voor een snellere gegevensoverdracht bij HSDPA.

27 jul 04 10:29