Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

27-7-2004

De gemeente Onderbanken voert de wettelijke taken op het terrein van wonen, ruimte en milieu voldoende uit. Dat is een van de belangrijkste conclusies van een onderzoek van de VROM-Inspectie. De inspectie heeft eind vorig jaar onderzoek gedaan naar de uitvoering van de wet- en regelgeving op het gebied van wonen, ruimte en milieu door Onderbanken.

De VROM-Inspectie heeft in het onderzoek gekeken naar de manier waarop Onderbanken haar taken op het gebied van wonen, ruimte en milieu uitvoert. Van de afgifte van bouw- en milieuvergunningen, de handhaving daarvan, tot het opstellen van bestemmingsplannen. Voor een groot aantal taken scoort de gemeente voldoende. Op het terrein van (sectorale) beleidsontwikkeling is het wenselijk dat de gemeente nog enige verbeteringen realiseert. Denk hierbij onder meer aan het vaststellen van werkprocessen voor vergunningen, vrijstellingen, toezicht, klachten en een beleidsnota voor toetsingen aan het Bouwbesluit.

Maatregelen
De VROM-Inspectie heeft de uitkomsten van haar onderzoek besproken met de gemeente. Hoewel de gemeente Onderbanken geen verbeterplan hoeft op te stellen, heeft de gemeente naar aanleiding van de bevindingen van de inspectie een aantal wijzigingen doorgevoerd.

Meer info:
Download onderzoek VROM-Inspectie (pdf, 209 KB) Dossier Handhaving