Lekstroom, 10.55 uur

Utrecht 27-07-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Winkeldievegge aangehouden

HOUTEN Personeel van een winkel aan Raaigras tipte op maandag 26 juli omstreeks 14.10 uur de politie dat een vrouw goederen uit hun winkel zou hebben gestolen.

Politiemensen kon daarop de vrouw traceren. Zij bevond zich inmiddels in een ernaast gelegen winkel. Toen zij werd aangesproken, liet zij de direct de goederen zien die zij in de eerste winkel had gestolen. Deze werden dan ook terug gegeven aan het winkelpersoneel.

Op het bureau werd de vrouw met behulp van een tolk gehoord. Het bleek om een 42-jarige vrouw te gaan, afkomstig uit Hongarije die niet beschikte over een vast woonadres. Zij verklaarde meegereisd te zijn met een man, die haar ter hoogte van Houten uit de auto had gezet. De vrouw wilde wel terug naar Hongarije, maar bleek geen geld te hebben. Zij bevond zich legaal in Nederland omdat Hongarije inmiddels bij de Europese Unie behoort. Personeel van de Hongaarse ambassade in Den Haag kon ook niets voor de vrouw betekenen, waarop zij na verhoor en onderzoek in vrijheid werd gesteld.

Schuurtjes door brand verwoest

HOUTEN Op dinsdag 27 juli omstreeks 03.50 uur brak er brand uit in een container in een tuin gelegen aan Klompenmakersgilde. De brand sloeg vervolgens over naar twee schuurtjes. Een motorfiets en een scooter konden nog op tijd in veiligheid worden gebracht. De twee schuurtjes brandden volledig uit. Naar de oorzaak van het ontstaan van de brand wordt een onderzoek ingesteld.

Onopvallende politieauto uitgebrand

VIANEN Op dinsdag 27 juli omstreeks 02.10 uur brak er brand uit in een onopvallende politieauto die geparkeerd stond naast het politiebureau aan de Aimé Bonnastraat. De brandweer was snel ter plaatse. De auto brandde echter geheel uit. Een andere onopvallende politieauto die naast de uitgebrande auto stond, liep eveneens brandschade op. Naar de oorzaak van het ontstaan van de brand wordt een onderzoek ingesteld.