Rijn&Venen, 10.50 uur

Utrecht 27-07-2004 - Nieuwsberichten district Rijn&Venen

Mannen aangehouden

MIJDRECHT De politie heeft op dinsdag 27 juli omstreeks 03.30 uur vijf mannen aangehouden. Het gaat om drie inwoners van Amersfoort van 43, 32 en 21 jaar en twee inwoners van Doorn van 37 en 23 jaar.

De politie hield het bedrijventerrein in Mijdrecht extra in de gaten in verband met recente inbraken. Toen politiemensen het bestelbusje zonder enig doel zagen rondrijden over het bedrijventerrein werd besloten de bestelbus aan de kant te zetten. In de bestelauto bleek een grote hoeveelheid inbrekersgereedschap te liggen, waaronder een zaklamp, portofoons, een ladder en handschoenen.

De 5 mannen werden voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Automobilist slaat over de kop

VINKEVEEN Een 29-jarige man uit Amsterdam is op maandag 26 juli omstreeks 04.35 uur met zijn auto op de kop in het water van de Vinkeveenseplassen langs de provinciale weg N201 terecht gekomen.

De Amsterdammer reed in de richting van de Rijksweg A2 en week om onbekende reden naar rechts uit.Daarbij kwam hij in de rechterberm terecht. Hij stuurde nog terug maar mede door het vele regenwater op het wegdek kreeg hij zijn auto niet meer onder controle. Na driemaal over de kop te zijn geslagen, kwam hij tientallen meters verder op zijn kop half in het water tot stilstand. Hij zag kans om zelf uit de auto te komen. Personeel van de ambulance onderzochten hem ter plaatse en hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De auto werd uit het water getakeld.

Politie vraagt getuige zich te melden

MIJDRECHT De politie onderzoekt een winkeldiefstal gepleegd op donderdag 22 juli. Omstreeks 11.50 uur die dag zagen twee mannen kans om uit een winkel aan de Industrieweg twee koffers met daarin gereedschap te stelen.

De politie wil graag in kontakt komen met een man die de twee mannen mogelijk in de winkel heeft gezien en daarna op een bromfiets heeft zien stappen waarna zij zijn weggereden. De getuige wordt gevraagd te bellen naar het bureau Mijdrecht, telefoon 0900 8844 (lokaal tarief).

Oproep tractorbestuurder en vier fietsers

ABCOUDE/BAAMBRUGGE Op zaterdag 17 juli omstreeks 15.30 uur waren bij een verkeersongeval op de Horn een bestuurder van een landbouwtractor en twee fietsers betrokken.

De bestuurder van de tractor haalde een 64-jarige man en zijn 62-jarige vrouw uit Vinkeveen die daar fietsten, in. Bij de inhaalmanoeuvre op de smalle weg is de tractorbestuurder mogelijk teveel naar rechts gekomen en daardoor kwam de vrouw ten val.

De gewonde vrouw werd opgevangen in een nabijgelegen woonboot en de tractorbestuurder bleef wachten om kennelijk onderling gegevens uit te wisselen, maar in alle commotie is dat niet gebeurd. In eerste instantie liet de verwonding zich niet ernstig aanzien en is er geen politie, noch ambulance ter plaatse geweest.

De vrouw bleef echter last houden van haar arm en na onderzoek dezelfde dag nog in het ziekenhuis bleek dat haar arm was gebroken. Ter afwikkeling van de aanrijding willen de Vinkeveners graag in kontakt komen met de tractorbestuurder. Op het moment dat het ongeval gebeurde, naderden uit tegenovergestelde richting vier fietsers. Ook zij worden gevraagd kontakt op te nemen met de politie, bureau Breukelen, telefoon 0900 8844.