Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 27 juli 2004

* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Door personeel van de Verkeerspolitie (bureau Verkeerstoezicht en afdeling Verkeershandhaving) werden maandagmiddag op de Schieweg en Schiekade snelheidscontroles gehouden.
Tussen half een en twee uur passeerden op de Schieweg, ter hoogte van de Talmastraat, in totaal 565 automobilsten de controlepost waarvan 62 de maximum snelheid van 50 km/uur overschreden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 km/uur.
Op de Schiekade reden tussen half één en twee uur 42 van de in totaal 357 gecontroleerde autobestuurders harder dan '50'. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/uur.


* INBREKER OVERLOPEN
HELLEVOETSLUIS - In de nacht van maandag op dinsdag werd een achttienjarige Rotterdammer op heterdaad betrapt, toen hij inbrak in een woning aan de Kanaalweg. De man werd door de eigenaar van de woning aangehouden en overgedragen aan de politie. Na onderzoek bleek dat er eveneens bij de buren was ingebroken. De man was op het moment van de aanhouding in het bezit van een gestolen digitale camera en een portemonnee. De recherche van district de Eilanden stelt een nader onderzoek in naar de inbraken.


* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN IN BLOEMHOF

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster hield maandagmiddag en -avond in het aangewezen veiligheidsrisicogebied Bloemhof Noord en op de Dordtselaan een actie preventief fouilleren. Op straat werden 363 personen gefouilleerd terwijl er 88 auto's werden gecontroleerd. Een bestuurder van een personenauto bleek bij controle in het bezit van twee zakjes met hennep. De hennep, zo'n 480 gram werd in beslag genomen en de bestuurder aangehouden. Ook werd er een man aangehouden in het bezit van een slagwapen en een valmes. In totaal werden tijdens de actie twee steek- en twee slagwapens in beslag genomen.