Politie Zuid-Holland-Zuid

27/07 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

27-07-2004 - Persberichten District II

ONGEVAL
GORINCHEM- Op de Schimmelpennincklaan is op 26 juli 2004 rond 12.50 uur een 69-jarige man van een ladder van 4 meter hoog gevallen. De ladder stond op een gladde plavuizen vloer en ging schuiven. De man, die werkzaamheden verrichte, kwam op de plavuizen terecht en brak zijn linkerbovenbeen. De man is naar het ziekenhuis vervoerd. Hij was bezig in het huis van een kennis.

SNELHEIDSCONTROLE
GORINCHEM- Tijdens een snelheidscontrole met de zogenaamde laserpatrol hebben politieagenten 30 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op maandag, 26 juli 2004, op de Banneweg, Stationsweg, de Nieuwe Wolpherensedijk en de Arkelsedijk. In totaal werden 450 bestuurders gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/uur.

BLESKENSGRAAF- STREEFKERK- Tijdens een snelheidscontrole met de zogenaamde laserpatrol hebben politieagenten 8 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op maandagmiddag, 26 juli 2004, op de Abbekesdoel en de Zijdeweg te Bleskensgraaf en de Midden Polderweg te Streefkerk. In totaal werden 80 bestuurders gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 112 km/uur.

TANKEN ZONDER BETALEN
DISTRICT-RUMPT- Twee verdachten, van 51 jaar uit Culemborg en 50 jaar uit Utrecht die hadden getankt zonder te betalen zijn door politieagenten aangehouden. Het tweetal had voor bijna 40 euro benzine getankt bij een tankstation langs de Rijksweg A15 ter hoogte van Rumpt. Politieagenten keken naar de auto uit en zagen deze rijden bij Alblasserdam. Na verhoor zijn de verdachten heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

FILEERMES
MEERKERK- Een 30 jarige man uit Leerbroek is bekeurd omdat hij een 28 centimeter lang fileermes in zijn auto had liggen. Dit gebeurde op maandagavond, 26 juli 2004, omstreeks 21.30 uur, tijdens een controle op de Energieweg. Politieagenten namen het mes in beslag. De man kreeg een bekeuring.

AUTOKRAKEN
PAPENDRECHT- Twee verdachten, een 18 jarige man uit Dordrecht en een 22 jarige man uit Papendrecht zijn door politieagenten aangehouden. Dit gebeurde op dinsdagochtend, 27 juli 2004, omstreeks 01.05 uur in de Muilwijckstraat. Tijdens een controle roken de agenten een sterke weedlucht. Zij doorzochten de auto en troffen ongeveer 10 gram weed aan. Verder troffen de agenten een ploertendoder, inbrekersgereedschap, een aantal frontjes van autoradios en 9 autoradios aan welke vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. De 22 jarige man uit Papendrecht ging er tijdens de controle van door. Agenten, die wisten om wie het ging, gingen naar zijn woning en troffen hem aan in een kast. Beide verdachten zijn ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.