Politie Zuid-Holland-Zuid

27/07 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

27-07-2004 - Persberichten District I

INGEBROKEN
DORDRECHT- Op de Botgensstraat is in de nacht op 26 op 27 juli 2004 ingebroken. Onbekenden kwamen binnen door het forceren van een slaapkamerraam aan de zijkant van de woning. Er zijn een stereo een GSM en een laptop weggenomen. De technische recherche stelt een onderzoek in.

DORDRECHT- In een bedrijf aan de Waag is tussen 23 juli en 26 juli 2004 ingebroken. Onbekenden gooiden een raam van 1 bij 2 meter in met een baksteen en trapten schuifdeuren van een kast in. Er zijn een laptop en een printer weggenomen. De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld.

DORDRECHT- Op het Sint Jacobsplein is tussen 23 en 26 juli 2004 in een bedrijf ingebroken. Onbekenden verbogen een slotplaat en kwamen zo het gebouw binnen. Er zijn 2 systeemkasten weggenomen. De technische recherche stelt een onderzoek in.

SNELHEIDSCONTROLE
DORDRECHT- Tijdens een snelheidscontrole met de zogenaamde laserpatrol hebben politieagenten 15 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op maandag, 26juli 2004, op de Mijlweg en de Burgemeester de Raadtsingel. In totaal werden 256 bestuurders gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 86 km/uur.

AANRIJDING LETSEL
DORDRECHT- Op maandagmiddag, 26 juli 2004, omstreeks 16.20 uur, vond op de Dubbeldamseweg Zuid een aanrijding plaats tussen een personenauto en een fietser. De fietser, een 70 jarige man uit Dordrecht liep een hoofdwond en een gebroken enkel op. Hij werd per ambulance overgebracht naar het Albert Schweitzerziekenhuis. Een personenauto, bestuurd door een 39 jarige man uit Dordrecht reed over de Dubbeldamseweg Zuid in de richting van de Mauritsweg.De fietser stak plotseling over en werd aangereden. De man kwam tot stilstand tegen een andere personenauto. De personenautos raakten beschadigd en de fiets raakte geheel vernield.

WESP
HENDRIK IDO AMBACHT- Een 43 jarige man uit Rotterdam is in een poging om een stekende wesp van zich af te slaan gevallen met zijn fiets. Hij liep vermoedelijk een gebroken kaak op en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Het ongeval gebeurde op maandagmiddag, 26 juli 2004, omstreeks 16.45 uur, op het fietspad Sandelingen langs de Rijksweg A16. De man werd gestoken door een wesp. Hij sloeg het beest van zich af en kwam ten val.

RIJDEN ONDER INVLOED
DORDRECHT- Op dinsdagochtend, 27 juli 2004, omstreeks 02.10 uur, is op de Oranjelaan, een 35 jarige man uit Dordrecht aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies de verdachte net boven de streep. Na verhoor is de hij met een dagvaarding en een rijverbod van 2 uren heengezonden.

DORDRECHT- Op dinsdagochtend, 27 juli 2004, omstreeks 04.30 uur, is op de Bankastraat, een 28 jarige man uit Dordrecht aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies de verdachte net boven de streep. Na verhoor is de hij met een dagvaarding en een rijverbod van 2 uren heengezonden.

AUTO IN BRAND
DORDRECHT- Een personenauto in geheel uitgebrand. Dit gebeurde op dinsdagochtend, 27 juli 2004, omstreeks 04.25 uur, voor camping Bruggehof aan de Rijksstraatweg. De brandweer bluste de brand. De eigenaar uit Zoetermeer verbleef op de camping. Een personenauto die naast de uitgebrande auto stond raakte licht beschadigd. Mogelijk heeft de brand iets te maken met de poging inbraak in een aantal personenautos die op de parkeerplaats stonden. Ook troffen politieagenten een opengebroken auto aan met draaiende motor. De politie stelt een onderzoek in.