Utrecht stad 11.00 uur

Utrecht 27-07-2004 - Nieuwsberichten Utrecht stad

Gesignaleerde blijkt ook dief te zijn

UTRECHT De politie controleerde maandagmorgen 26 juli, om 07.45 uur, een man op de Kanaalstraat toen hij daar met een motorfiets liep.

De man verklaarde de motorfiets voor een kennis weg te brengen naar een hersteller omdat de motor niet startte.

Bij controle van de persoonlijke gegevens van de man bleek dat hij gezocht werd voor een nog openstaande geldboete van 180 euro.

De 33-jarige Utrechter werd hierna aangehouden en samen met zijn motorfiets overgebracht naar het politiebureau.

Omdat het verhaal van de defecte motorfiets toch niet geheel vertrouwd werd, zocht de politie contact met de tenaamgestelde. De echte eigenaar bevestigde het vermoeden van de agenten want zijn motorfiets bleek de afgelopen nacht te zijn gestolen vanaf de Van Koetsveldstraat.

De Utrechter kreeg een proces-verbaal en werd ingesloten voor de nog openstaande boete.

Man aangehouden voor gebruik vals paspoort

UTRECHT De politie heeft maandagmiddag 26 juli, om 16.00 uur, een 34-jarige inwoner uit Culemborg aangehouden voor het gebruik van een vals paspoort.

De man wilde bij een bank op de Roelantdreef een bankrekening openen met het bewuste paspoort maar gaf een adres op dat niet vertrouwd werd door de bankemployee.

De politieagenten constateerden dat het door de verdachte gebruikte paspoort vermoedelijk vals was omdat de personaliagegevens op het document niet klopten met andere bescheiden die de man bij zich had.

Bij controle van de juiste persoonsgegevens van de man bleek dat hij ook gesignaleerd stond.

De man werd aangehouden en is ingesloten aan het politiebureau.

Man aangehouden voor oplichting

UTRECHT De politie heeft maandagmorgen 26 juli, om 09.30 uur, een man aangehouden voor oplichting.

Een 20-jarige Utrechter deed bij het CBR aan de Mississippidreef theorie-examen voor het rijbewijs maar leek niet geheel op de foto van de examenkandidaat. De politie controleerde na afloop van het examen de gegevens waarbij bleek dat de man zich uitgaf voor een 19-jarige plaatsgenoot. Hiermee geconfronteerd bekende de man in opdracht van een kennis het examen te hebben gedaan.

Hij werd aangehouden en kreeg evenals de opdrachtgever een proces-verbaal voor oplichting.

De man was overigens wel geslaagd voor het theoriegedeelte.

Verkeerscontrole

UTRECHT De politie heeft maandagmorgen 26 juli, tussen 11.00 en 12.30 uur, een verkeerscontrole uitgevoerd op de Blauwkapelseweg.

Bij de controle werden 20 automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel, het niet handsfree bellen met de mobiele telefoon en het niet tonen van het rijbewijs.

Brand in woning

UTRECHT - Bij een korte maar felle brand in een woning aan de Maria van Hongarijedreef zijn meerdere gezinnen uit hun flatwoning gehaald en moest de politie de weg voor de flat voor het verkeer afsluiten.

De brand werd ontdekt door de bewoner toen hij aan de voorzijde van zijn woning aan het schilderen was en een brandlucht rook die uit de flat afkomstig was.

Hij ontdekte vervolgens dat in één van de slaapkamers brand was ontstaan. De bewoner heeft hierna gelijk zijn kinderen uit de woning gehaald en de brandweer gebeld. Bij zijn actie om de kinderen naar buiten te helpen, liep de bewoner brandwonden op aan zijn hand. Hij werd hiervoor ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel.

Omdat de brand leek over te slaan naar een bovenliggende woning en belendende panden werden meerdere bewoners uit hun flats gehaald. De brandweer was met een ladderwagen en twee bluswagens ter plaatse en was de brand snel meester.

De woningen onder en boven de uitgebrande flat liepen aanzienlijke rook- en waterschade op. De bewoners van de uitgebrande flat en boven- en onderliggende flats kregen elders tijdelijk onderdak.

De recherche stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Verkeersovertreder bekeurd

UTRECHT De politie heeft maandagmiddag 26 juli, om 17.20 uur, een 20-jarige inwoner uit de Meern bekeurd voor meerdere verkeersovertredingen.

De man reed met zijn personenauto over de Tolsteegsingel met een snelheid van 80 kilometer per uur. De surveillerende agenten wilden de bestuurder vervolgens een stopteken geven, maar de automobilist ging er met hoge snelheid vandoor. De achtervolging eindigde op de Pieter Nieuwlandstraat waar hij met zijn auto uit de bocht vloog. De bestuurder kon hierna worden aangehouden en werd overgebracht naar het politiebureau. De personenauto bleek van zijn vader te zijn die zijn voertuig beschadigd terug kreeg. De bestuurder kreeg een proces-verbaal voor het overschrijden van de maximum snelheid, het negeren van een stopteken en rijden zonder rijbewijs.

Hardleerse bromfietser bekeurd

UTRECHT- Politieagenten van het mountainbiketeam hebben maandagavond 26 juli, om 20.00 uur, een 19-jarige Utrechter bekeurd die tot tweemaal toe zonder helm reed.

De man reed op de Neude zonder helm en kreeg een stopteken. Bij de controle bleek dat de bromfietser ook zijn bromfietscertificaat niet kon tonen, maar deze bleek hij wel te bezitten. Met een bekeuring voor het niet dragen van zijn helm mocht hij zijn weg vervolgen.

Een kwartier later zagen dezelfde agenten de bewuste Utrechter wederom langskomen, waarbij hij opnieuw zijn helm niet goed op zijn hoofd geplaatst had.

De man kreeg opnieuw een stopteken en een tweede bekeuring.

Aanrijding leidt tot aanhouding

UTRECHT Op maandag 26 juli, om 21.10 uur, vond op het verkeersplein Paardenveld een aanrijding plaats waarbij een bestuurder met zijn personenauto op een middengeleider tegen een verkeerslichtinstallatie was aangereden.

Bij het aanspreken van de bestuurder roken de agenten dat de adem van de man riekte naar alcohol. Hij blies op de ademtestapparatuur die de indicatie fail gaf. De 46-jarige inwoner uit Vianen werd aangehouden en overgebracht naar het nabij gelegen politiebureau. Hij blies aan het bureau 550 ug/l en kreeg een proces-verbaal.

Zelf drank tappen leidt tot aanhouding

UTRECHT De politie werd maandagavond 26 juli, om 21.15 uur, gevraagd te komen in een horecagelegenheid aan de Mariaplaats waar een onbekende vrouw achter de bar was gaan staan om voor zichzelf drank in te schenken.

Aan de ter plaatse gearriveerde agenten vertelde de uitbater dat zijn gelegenheid reeds was gesloten, maar dat de vrouw hier kennelijk geen genoegen mee nam en zelf met de flessen aan de gang ging.

De vrouw werd aangesproken door de agenten, maar wilde niet meewerken bij het opgeven van haar personalia. Toen haar werd verteld dat zij was aangehouden, koos zij het hazenpad met de agenten op haar hielen. Nabij de Catharijnebaan kon zij worden aangehouden, waarbij zij zich verzette door te schoppen en te trappen naar de agenten.

De 34-jarige Utrechtse werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.

Zij krijgt een proces-verbaal.

Snelle bromfietser van de weg gehaald

UTRECHT Op dinsdagmorgen 27 juli, om 00.35 uur, zag een motorrijder van de politie hoe een bestuurder van een bromscooter met hoge snelheid over de Einsteindreef reed.

De bromfietser reed zonder licht en voerde zijn snelheid steeds verder op. Op het vervoermiddel was verder ook geen bromfiets- of verzekeringsplaatje aanwezig.

Na een achtervolging die door een groot gedeelte van Overvecht plaats vond, strandde de bestuurder uiteindelijk op de Muylenbrochdreef omdat zijn vervoermiddel het liet afweten. Een achterop zittende passagier sprong van de bromscooter en verdween in een brandgang. De bestuurder probeerde nog door te rijden, maar sprong uiteindelijk ook van zijn nog rijdende bromfiets af.

Na een onderzoek in de omgeving met meerder politie-eenheden konden zowel de bestuurder als zijn passagier worden aangehouden.

De 20-jarige bestuurder uit Utrecht en zijn 23-jarige passagier, eveneens uit Utrecht, werden ingesloten in het politiebureau.

De bromfiets is aan het politiebureau gestald en wordt nader technisch onderzocht.

Vechtersbazen aangehouden

UTRECHT Op dinsdagmorgen 27 juli, om 01.00 uur, werd de politie gestuurd naar een benzinestation aan de Einsteindreef waar een vechtpartij plaatsvond.

Een tweetal klanten van het benzinestation had onenigheid gekregen met de dienstdoende medewerker over het op de grond gooien van geld bij het afrekenen.

Dit conflict mondde uit in een vechtpartij, waarbij een 20-jarige en een 23-jarige Utrechters klappen uitdeelden aan de medewerker van het benzinestation.

De beide verdachten zijn aangehouden en ingesloten. De recherche stelt een nader onderzoek in.