Gemeente Heusden


Tentoonstelling Hiv/Aids in gemeentehuis Vlijmen 27-7-2004 Vanaf 26 juli is de fototentoonstelling Municipal Responses to HIV/AIDS te zien in de hal van het gemeentehuis van Heusden, Julianastraat 34 in Vlijmen. Deze tentoonstelling heeft te maken met de stedenband die de gemeente Heusden onderhoudt met de stad Otjiwarongo in Namibië. Om zeker de jongeren bewust te maken van de problematiek rondom Hiv/Aids zal de tentoonstelling begin september worden opgesteld in het dOultremontcollege locatie Vlijmen en medio september in het dOultremontcollege locatie Drunen.

Iedereen heeft wel eens van Hiv/Aids gehoord, maar voor veel Nederlandse mensen die niet dagelijks met Hiv/Aids geconfronteerd worden, is het ver van hun bed. In Afrika is Hiv/Aids echter aan de orde van de dag en heeft de problematiek een heel ander gezicht dan in Nederland. De impact van Hiv/Aids in Zuidelijk Afrika is groot. Hiv/Aids tast gezinnen, bedrijven, gemeenten en de hele samenleving aan. Vooral in de kleinere gemeenschappen en op het lokale niveau is de impact van Hiv/Aids goed merkbaar. Gemeenten in Zuidelijk Afrika proberen echter met verschillende lokale initiatieven tegen Hiv/Aids te strijden, zodat de negatieve invloed van Hiv/Aids en de verspreiding van de ziekte beperkt kan worden.

Om de impact van Hiv/Aids op het lokale niveau letterlijk in beeld te brengen en om het Nederlandse Publiek te laten zien welke positieve initiatieven Afrikaanse gemeenten ondernemen in de strijd tegen Hiv/Aids is een fototentoonstelling Municipal Responses to Hiv/Aids samengesteld. Johannes Abeling heeft in Zuid-Afrikaanse en Namibische partnergemeenten van Nederlandse gemeenten, die actief zijn binnen het Hiv/Aids-programma van VNG-international, fotos gemaakt van allerlei lokale initiatieven en heeft de impact van Hiv/Aids op een indrukwekkende manier in beeld gebracht.