Gemeente Twenterand


Controles Voedsel en Warenautoriteit sportverenigingen

Controles van de Voedsel en Warenautoriteit op de naleving van de Drank- en Horecawet hebben uitgewezen dat 40% van de sportverenigingen één of meer bepalingen van deze wet overtreedt.

Er is met name gecontroleerd op de vergunning, de aanwezigheid van gekwalificeerd personeel, verstrekking aan jongeren onder de 16 jaar en de verplichte aanduiding leeftijdsgrenzen. Hieruit is geconcludeerd dat 20% niet bleek te beschikken over een rechtsgeldige vergunning. Een derde daarvan had helemaal geen vergunning. Voor de overige verenigingen geldt dat de vergunning was verouderd. Bij 23% van de inrichtingen was geen gekwalificeerd personeel aanwezig. Verder bleek 26% de aanduiding van de leeftijdsgrenzen niet te hebben aangebracht.

Tussen de verschillende sporten is onderscheid te maken: korfbal-, hockey- en voetbalverenigingen overtreden de Drank- en Horecawet minder dan gemiddeld, terwijl het bij de water- en paardensportverenigingen juist beduidend slechter is gesteld met de naleving van de Drank- en Horecawet.

De Voedsel en Warenautoriteit constateert wel een verbetering met betrekking te de naleving van de bepalingen van de Drank- en Horecawet ten opzichte van 2001. Aangezien nog steeds 40% van de verenigingen één of meerdere bepalingen van de Drank- en Horecawet overtreedt, is er nog geen reden tot tevredenheid.

Als uw vereniging niet beschikt over een geldige Drank- en Horecavergunning of een ontheffing krachtens artikel 35 van de Drank- en Horecawet, verzoekt Twenterand u om contact op te nemen met mw. M. Rutjes, tel. 678 667.